Un preparat simplu, dar totuși cere răbdare. Mulțumesc Dia, pentru inspirație;)
Cireșele se spală sub jet de apă rece, se curăță de codițe și frunze, apoi se așează în borcane curate și sterilizate <adică spălate cu apă feirbinte și detergent, apoi puse la uscat în cuptor! Eu m-am folosit de Margareta (mașina de spălat vase!)>
In fiecare borcan se pun cîte 5 linguri rase de zahăr tos, 1 cuișor (aici mă refer la mirodenie;) ), 1-2 bucăți de scorțișoară, se completează cu apă rece, se inchid ermetic, cu capace, sterilizate și șterse pe margini cu puțin alcool sanitar sau palinca, pentru dezinfectare;) Apoi se așează într-un vas mare, pe fundul căruia s-a pus un șervet de bucătărie, se adaugă apă,cât să le acopere cca. 3 sferturi, se acoperă cu un alt șervet de bucătparie umed și se dă la foc mic, cca. 50 de minute. Se verifică dacă s-a topit zahărul de pe fundul borcanelor, dacaă nu se mai lasă la fiert. Apoi se oprește focul și se lasă la odihnă până a doua zi. Borcanele se etichetează și se depozitează în pivniță, cămară sau balcon.
Spor la treabă!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro