Ciulama de ciuperci

de Simo in Mancaruri de post, 15 Apr 2009 | 12139 vizualizari

 

Mancare de post de la Simo, ciulama cu ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg ciuperci albe,
  • 50 g margarina,
  • 25 g faina,
  • cam 100 ml bulion,
  • o ceapa,
  • marar,
  • patrunjel,
  • piper si sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Ciupercile, curatate si spalate, se taie in felii mai mari si se fierb acoperite, 30 de minute, intr-o cratita cu apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, pana cand ciupercile se inmoaie bine, scotandu-se apoi ceapa. Faina se freaca cu o lingura de apa rece, se adauga bulionul si se toarna peste  ciuperci, lasand sa fiarba cateva clocote ca sa se lege putin sosul, apoi cratita se ia de pe foc. Deasupra se pun bucatele de margarina, frunze de marar si patrunjel taiate marunt.

 

COMENTARII (6)

Oana

Oana 1

08.03.2009, 09:08

Aaa, am inteles Simo
Te pup si mai vrem retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!