Reteta de post delicioasa – hummus

de ralucaveggie in Mancaruri de post, 2 Mar 2012 | 3235 vizualizari

 

Buna,
Azi gatim o reteta de post delicioasa- Hummus, e foarte usor de facut si nici nu va trebuie multe ingrediente! Pentru sectiunea noastra de retete, primim in fiecare saptamana cate o reteta nou – nouta de la bloggeri nostri culinari, asa ca daca suneti in pana de idei, stati pe-aproape!
Nu-ti trebuie decat: boabe de naut fierte, ulei de masline, sare si piper si e gata in 30 de minute.
Dati-mi de stire daca v-a reusit sau nu!
http://www.veggie.ro/blog/ro/reteta-de-hummus-delicious/

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii de naut fiert (altfenativ se fierb 200 gr de naut uscat dupa ce boabele au stat peste noapte la inmuiat)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa sau 1/2 praz (prazul e mai delicios)
  • 2 linguri mari de pasta tahini/tahina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita chimen sau condimente arabesti pentru hummus
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • boia de ardei dulce pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de post delicioasa – hummus:

Boabele fierte de naut se trag la tigaie in ulei cu ceapa sau praz.

Toate ingredientele se adauga in blender, incepand cu cele mai umede pana la cele mai uscate. Boabele de naut trebuie sa fie cuprinse in lichid macar pana la 1/2 ca sa aveti o consistenta buna dupa mixare ; daca nu aveti suficient lichid compeltati cu zeama ramasa de la fiert sau merge si cu apa calda.

Mixati bine toate ingredientele la blender (mai putin boiaua pentru decor) pana devine o pasta usor tartinabila.

Decorati cu boia inainte de servire (secretul e sa o imprastiati in ploaie cu ajutorul unei site mici) sau cu ulei de susan sau cu orice alte bunatati.

Pofta mare!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de post delicioasa – hummus" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

iri_iri

iri_iri 1

03.03.2012, 08:05

interesant

Sim0na

Sim0na 1

03.03.2012, 20:20

Arata bine!

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

03.03.2012, 20:31

Arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!