Ciulama de ciuperci cu mamaliguta rece

de Valclaudia in Sosuri, 18 Oct 2015 | 2478 vizualizari

 

va poftesc la o cina usoara... :)

 

INGREDIENTE

Mamaliguta:

  • 2 cani malai grisat
  • 5 cani apa
  • 1 cana lapte gras
  • sare dupa gust
  • cca 100 gr. unt

Ciulama:

  • amestec de ciuperci champinion si ciuperci de roua, cca 600 gr. am avut eu
  • 1 bucata de cca 15cm praz (partea alba)
  • 1 ardei rosu
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 cana lapte gras
  • piper dupa gust
  • 1 lingura rasa vegeta cu multe legume deshidratate
  • 1 lingurita rasa usturoi granulat
  • 2 linguri jumate amidon alimentar
  • un praf de nucsoara
  • patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci cu mamaliguta rece:

Pentru mamaliguta punem apa cu sare la fiert.


Cand clocoteste apa tragem oala deoparte si turnam in ploaie malaiul grisat amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase.


Trecem din nou oala pe ochiul aragazului, reducem focul si amestecam sa nu se prinda de oala, cca 10 minute. Turnam si laptele caldut in acest timp.


La final adaugam untul, mai lasam la gatit mamaliga (la fel, amestecam incontinuu) pana se incorporeaza untul topit in mamaliga.


Turnam mamaliguta in forme si lasam sa se raceasca complet.


Prazul se spala si se taie rondele.


Punem uleiul intr-o cratita, adaugam prazul si lasam la sotat la foc mic.


Ardeiul se spala, se curata si se taie bucatele.


Punem ardeiul peste praz, marim intensitatea focului si sotam legumele impreuna, cca 5 minute.


Adaugam ciupercile spalate si tocate, punem 1 lingura vegeta cu multe legume deshidratate, un praf de piper, unul de nucsoara, acoperim cratita si lasam sa scada apa lasata de ciuperci.


Diluam amidonul alimentar in 1/2 cana lapte gras, il turnam peste ciuperci.


Amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi diluam ciulamaua cu laptele ramas dupa preferinta.


La final adaugam usturoiul granulat si patrunjel verde proaspat tocat din belsug...


Servim ciulama fierbinte cu mamaliguta rece, absolut irezistibila combinatia ;) ...


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu mamaliguta rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

ianculubita 1

19.10.2015, 11:33

mmmm,ce-mi place!!

Panacris 1

19.10.2015, 21:14

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Chisăliţă