Ciulama de hribi

de Gabriela_Gh in Mancaruri de legume, 7 Dec 2018 | 4370 vizualizari

 

  Cu cativa ani in urma imi culegeam singura hribii din padure. Dupa mine sunt cele mai gustoase ciuperci. De data asta le-am cumparat congelate si au fost foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr hribi
  • 2 cepe micute (sau una mai mare)
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura rasa faina
  • 10 graunti usturoi+1 lingurita ulei
  • patrunjel tocat
  • 100 ml apa calda
  • 100 ml smantana de gatit
  • un praf de nucsoara macinata
  • 1 lingurita sare (dupa gust)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de hribi:

  Curatam ceapa si o tocam cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie si, cand este incins, adaugam ceapa. O calim pana se inmoaie, dupa care adaugam hribii (eu am avut congelati si erau taiati in cuburi cam de 1-2 cm). Lasam sa fiarba cam 10-12 min.

Dupa ce au fiert, adaugam apa cu faina amestecate si strecurate printr-o sita pentru a nu se forma cocoloase. Mai fierbem 3-4 min, amestecand in continuu. Adaugam putin cate putin smantana de gatit si mai fierbem 2-3 min. Dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat.

  In timp ce fierbe ciulamaua, curatam usturoiul, ii pisam si il frecam cu o lingurita de ulei. Adaugam 2-3 linguri de apa si-l omogenizam.

  Ciulamaua se serveste calda cu mamaliguta si usturoi dupa gust.

  Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de hribi" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu mamaliga