Radacinoase la tava

de claudiaO in Mancaruri de legume, 17 Noi 2014 | 1881 vizualizari

 

O reteta de toamna, plina de culoare si savoare , pe care am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu, si pe care am mai adaptat-o nitel , ca na...nu se putea sa nu imi bag degetelele :P

 

INGREDIENTE

  • 5 sfecle rosii cat un pumn
  • 5 cartofi rosii medii
  • 4 morcovi grosuti
  • 2 buc pastarnac mai gros
  • 1 kg dovleac placintar
  • 1 ceapa mare rosie
  • 3 lingurite cimbru
  • 2 lingurite rozmarin
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri cu ulei
  • sare,piper
  • 2-3 linguri otet balsamic
  • 2-3 linguri miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Radacinoase la tava:

Curatam bine toate legumele.Ceapa o taiem solzisori, iar restul legumelor le taiem cuburi mari de cca 2 cm. Usturoiul il zdrobim bine si il frecam cu 2 linguri de ulei si putina sare.


Punem toate legumele intr-un vas incapator,turnam uleiul, usturoiul, rozmarinul cimbrul, sare si piper si amestecam bine ca sa se combine aromele.


Punem intr-o tava de yena inalta si dam la cuptor acoperit cu o folie de aluminiu pt cca 1 ora. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia cu grija, stropim legumele cu cele 3 linguri de otet si prelingem merea. Amestecam usor ca sa se unga bine cu miere si mai dam la cuptor pt inca vreo 5-10 minute. Servim ca atare sau langa o fripturica buna.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Radacinoase la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

17.11.2014, 12:38

MotanLaOale 1

17.11.2014, 15:24

Bunica 1

17.11.2014, 15:52

Bune trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Pastai cu carnati si ou