Ciulama de pui

de Anamaria7 in Pui, 13 Sep 2011 | 2226 vizualizari

 

O mancare ataaat de gustoasaaa, reteta e de la mama si buni! Una dintre primele pe care m-au invatat sa le pregatesc acum multi ani :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pui (cam orice in afara de piept)
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lgt boia
  • piper boabe
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • 2-3 lg ulei
  • 2-3 lg faina
  • 5-6 lg lapte
  • 4 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Ceapa tocata se caleste in ulei, apoi se adauga ardeiul cubulete si se lasa sa se inmoaie. Apoi se adauga carnea, se acopera cu apa si se pune capacul. Condimentam cu sare, piper si punem si frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand carnea e fiarta. Spre sfarsit punem usturoiul pisat.


Din faina si lapte facem un sos mai gros pe care il adaugam in oala amestecand continuu. Mai lasam sa clocoteasca un minut, timp in care amestecam mereu pana se ingroasa cat dorim, apoi oprim focul.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi simplu, cu paine sau cu mamaliga.

2

Muraturi/salata obligatoriu! :D

3

Daca nu mai facem sosul putem sa o servim cu macaroane amestecate in sos. Acest preparat nu se mai numeste ciulama, ci papricas. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

LUK 1

14.09.2011, 16:35

tre sa fac si eu curand

alinutzika 1

14.09.2011, 22:53

MIUTA 1

15.09.2011, 13:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu pipote si inimi de pui