Ciulama de pui cu ciuperci

de Mimi_miss_u in Pui, 17 Oct 2012 | 2880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ciuperci - 500g
  • piept de pui - 300g
  • faina - 2-3 linguri
  • smantana - 200g
  • marar uscat
  • ceapa - 1 buc
  • sare, piper
  • supa de pui (sau cub concentrat pui)
  • ulei - 3 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Tocam ceapa marunt. Ciupercile le taiem felii.

Pieptul de pui se pune la fiert, eventual cu tot cu piele daca e intreg. Dupa ce s-a fiert pe jumatate il taiem fasii sau cubulete.

Punem ceapa la calit in putin ulei pana devine sticloasa, adaugam bucatile de piept de pui. Dupa ce s-au calit adaugam si ciupercile si lasam la fiert (ciupercile lasa niste apa si nu e nevoie sa adaugam noi apa).

Intr-o tigaie separata punem la incins 2-3 linguri de ulei peste care adaugam faina si amestecam bine. Dupa ce s-a incorporat faina in ulei adaugam supa de pui fierbinte (sau apa fierbinte, sau concentrat de pui dizolvat in apa fierbinte) si amestecam bine pana se omogenizeaza.

Lasam focul la mimim si adaugam smantana amestecand continuu, adaugam si  mararul, putina sare si piper.

Punem aceasta compozitie peste puiul cu ciuperci si lasam la fiert amestecand din cand in cand.

Fixam gustul adaugand sare si piper daca mai e nevoie.

Pofta mare!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

17.10.2012, 23:56

Lau

Lau 1

18.10.2012, 14:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!