Ciulama de pui cu mamaliga

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 2 Feb 2017 | 9385 vizualizari

 

O mancare rapida si tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui taiat cubulete – 500 gr
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov ras
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper
  • 1,5 l apa fierbinte
  • 50 gr unt
  • 40 gr faina
  • 100 ml smantana lichida 32% grasime
  • marar tocat
  • + mamaliguta pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu mamaliga:

Pune uleiul intr-o craticioara mai adanca si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa tocata cubulete, usturoiul si morcovul ras. Soteaza pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin.


Pune apoi cubuletele de piept de pui si condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Mai lasa 2-3 minute si amesteca pana carnea incepe sa isi schimbe culoarea.


Adauga apa fierbinte si foile de dafin, acopera oala cu un capac si lasa 20 de minute sa fiarba la foc potrivit.


Cand carnea a fiert, opreste focul si pune untul in alta craticioara si lasa-l sa se topeasca. Adauga apoi toata faina si amesteca cu un tel, la foc mic. Pune treptat cate un polonic de supa fierbinte si amesteca in continuu, sa nu se formeze cocoloase. Adauga supa atat cat doresti, pana ajunge ciulamaua la consistenta dorita. Daca ramane supa nefolosita poti sa o strecori si o pastrezi in frigider.


La final adauga smantana lichida si mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper si serveste ciulamaua impreuna cu mamaliga si putin marar verde tocat deasupra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

04.02.2017, 22:37

Bună și consistentă!

dantes 1

05.02.2017, 06:50

Buna!

Bya Ralu 1

19.02.2017, 20:46

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Conopidă împănată cu cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:07

Briose cu banane

ieri la 14:00

Ciorba de perisoare a la grec

ieri la 13:03

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu pui si pesto