Ciuperci cu oua la cuptor

de alice_ciobanu in Mancaruri de legume, 16 Aug 2012 | 4290 vizualizari

 

Tineti minte ca v-am mai povestit eu pe aici pe blog, cand am facut spumoasele alea de Prajiturici cu crema de branza si zmeura, sa nu aruncati galbenusurile de la oua? Ei bine da. Adica mai bine zis le-am aruncat in niste ciuperci, ametecate cu putintica ceapa si branzica telemea si ... la cuptor cu ele. Ce a iesit? O minunatie. te lingi pe degete, spui saru'mana pentru masa si mai ceri o portie. Pe bune

 

INGREDIENTE

  • 10 galbenusuri
  • 1 kg ciuperci champignon
  • o ceapa mare
  • 200 gr telemea
  • unt si malai pentru tapetat tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu oua la cuptor:

Asadar luati galbenusurile de ou, in cazul asta fusera 10, dar voi folositi fix cate va lasa inima si portofelul. Sau si mai bine dupa ce va delectati cu albusurile facute spuma pentru minunatele alea de prajiturici, urmati exemplul meu si folositi-le cu ingredere pentru procedeul descris aici. n-o sa va para rau...cu 10 oo! (oua) aveti parte de una din cele mai tari aventuri culinare din viata voastra :D e prea mult spus?...poate, but who cares? :)


So, ...revedind, luati gabenusurile si zbateti-le de le vine rau , transformandu-le intr-o chestiune fluida. Adaugati putintica sare si lasati la hodinit.


Separat taiati ciupercile felii groase si aruncati-le intr-o tigaie, in care ati calit o ceapa mare taiata marunt. Lasati-le acolo la sotat. Nu le tineti mult pe foc. Se vor flescai, va iesi din ele toata apa si ...trash. Asa ca le invatiti de doua trei ori in tigaia aia incinsa dupa care le rasturnati peste galbenusuri. Amestecati bine.


Tot amestecul asta il turnati apoi intr-o tava de tarta tapetata bine cu unt si malai. Nivelati si dati la cuptor. Coaceti la foc potrivit pana incepe a se ingheca galbenusul.


Cand vedeti ca e aproape gata, presarati pe mijloc telemeaua rasa pe razatoarea mare. Mai lasati apoi la cuptor cateva minute, vreo 8 maxim si ....savurati. Perfecta!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu oua la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (14)

Andreea Caroline 1

18.08.2012, 11:33

am facut si eu.dar inloc de telemea am folosit cascaval...intr-adevar foarte bun...

Lau 1

19.08.2012, 16:29

place

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!