Ciuperci la ceaun cu mamaliga

de Sylvia in Mancaruri de post, 7 Noi 2010 | 17830 vizualizari

 

Poate pentru ca este o toamna tarzie si capricioasa, poate pentru ca imi e dor mereu, inainte de caderea primei zapezi ,de copilarie….nu stiu exact motivul … dar in aceste zile am cautat sa regasesc gustul bucatelor mancate in copilarie si care mi-au ramas in minte . Asa ca azi va fi mancare de ciuperci facuta la ceaun cu mamaliga calda.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de 500 grame de ciuperci champinion spalate si taiete lamele fine,
  • o ceapa mica tocata fin,
  • o lingurita de boia,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete mici ( imi place mie cum rasare intre ele ),
  • un cub de legume natural facut de mine  
  • o lingura de ulei,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • o lingura de smantana,
  • o lingurita de faina si putin lapte rece
  • atrunjel proaspat maruntit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci la ceaun cu mamaliga:

Punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa si ardeiul tocate fin, lingurita de boia, cubul de legume, putina sare si piper  si ciupercile.

 Le lasam cateva minute sa se caleasca in sucul propriu si apoi adaugam o cescuta de apa si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 minute , amestecand din cand in cand.

  Dupa ce s-au facut ciupercile si a scazut apa mai dregem cu condimente daca trebuie, adaugam lingura de smantana si turnam peste ciuperci  lingurita de faina amestecata in prealabil cu o jumatate de cescuta de lapte rece ca sa avem un sos mai dens.  Amestecam cu grija, stingem focul si adaugam patrunjelul maruntit. Se serveste calda cu mamaliga….este un deliciu pe cat de simplu pe atat de aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la ceaun cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

kukibella 1

27.11.2012, 12:23

delicioase

cristeena20 1

27.11.2012, 12:28

mmmmmmmmmm--...nu e corect!!!!!arata super!!si eu vreau

Bya Ralu 1

22.03.2013, 14:02

ce bun!yammy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Icre de post