Tortellini de casa cu spanac si sos picant de ardei

de AndrutzaP in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 724 vizualizari

 

Tortellini, specifici italieni, imi plac foarte mult, dar nu am incredere in cei din comert. Asa ca incerc sa-i reproduc si sa fie si gustosi. Fiind post, am incercat sa-i gatesc cat mai simplu. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 125 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • Compozitie
  • 100 g spanac congelat
  • 1/4 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • ulei extravirgin
  • Sos
  • 1 ceapa mica
  • 2 ardei mari
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura bulion rosii
  • 2 ardei chilli uscati (mici)
  • sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini de casa cu spanac si sos picant de ardei:

Faina se amesteca cu un praf de sare si se intinde pe o suprafata de lemn (este important sa nu fie rece). Se face o gropita in mijocul fainii si se puna jumatate din cantitatea de apa calduta. Apa se incorporeaza usor, cu o furculita. Treptat, se adauga restul de apa si uleiul de masline si se framanta aluatul pe blatul de lemn. Cand nu mai puteti folosi furculita, incepeti sa-l framantati cu mana. Daca mai este nevoie, puteti completa sau ajusta cantitatea de apa, in functie de calitatea fainii. Aluatul trebuie sa fie usor de modelat si intins, nu trebuie sa fie vartos.


Cat timp preparati compozitia de spanac, lasati aluatul la temperatura camerei, acoperit cu un servet curat.


Pentru prepararea compozitiei, caliti ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline. Dupa ce acestea s-au inmuiat, adaugati spanacul decongelat si scurs foarte bine de apa. Lasati spanacul la foc mic, atat timp cat este nevoie incat sa nu mai aiba zeama.


Spanacul gatit se da la o parte de pe foc si se lasa la racit.


Coca se intinde pe masa de lucru si se imparte in 2 bucati. Din cele doua bucati de coca astfel formate se intind doua foi, cat mai subtiri.


Tortellini se formeaza astfel: pe prima foaie puneti gramajoare mici din compozitia de spanac. Incercati sa lasati 1-2 cm intre gramajoare, pentru a le putea taia si portiona. Apoi, asezati deasupra cea de-a doua foaie, in asa fel incat sa acoperiti integral gramajoarele de spanac. Cu o furculita definiti usor fiecare gramajoara de spanac apasand usor pe marginile lor. Tortellini se taie individual cu un cutit foarte ascutit sau cu o rola de taiat pizza.


Tortellini astfel formati se fierb in apa cu sare. Lasati sa fiarba pana ce ies la suparafata toate bucatile.


In timp ce tortellini se fierb pregatit sosul, astfel: Intr-o tigaie puneti cele 2 linguri de ulei si lasati-l sa se incinga foarte bine. Ceapa tocata marunt se caleste 2 minute. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se lasa la calit 3-4 minute. Separat se amesteca bulionul de rosii cu pasta de ardei si 50 ml apa. Pasta astfel formata se toarna in tigaie si se lasa sa fiarba la foc mic cateva minute. Se asezoneaza cu sare si cei 2 ardei chilli tocati marunt.


Tortellini fierbinti se servesc cu sosul de ardei iute. Daca nu ar fi post, am putea rade deaspura si 20 grame de parmezan.




 

TIPS-URI

1

gatit spanacul foarte bine, sa nu aiba deloc zeama cand opriti focul

2

tortellini puneti-i in apa cand da in clocot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini de casa cu spanac si sos picant de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

-Marius- 1

23.03.2016, 07:50

Camelya 1

24.03.2016, 11:06

Geanina87 1

25.03.2016, 12:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Onion Bhaji - chiftelute indiene cu ceapa