Ciuperci umplute cu spanac si orez

de anuta in Mancaruri de legume, 24 Mai 2019 | 155 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie
Ciupercile, preferate in familie, gatite in fel si chip!

 

INGREDIENTE

  • 6 ciuperci champignion, cu palarie mare,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ardei rosu,
  • 250 g spanac frunze ,proaspat,
  • 100 g orez cu bob rotund,
  • 1 legatura de marar verde,
  • 6 oua de prepelita ,
  • 6 bucati mici de branza dulce,
  • o lingurita de amestec uscat (cimbrisor,oregano,dafin,piper,maghiran,busuioc),
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • ulei de masline,
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu spanac si orez:

Curatam ciupercile, le spalam si le lasam sa se zvante, oprim palariile intregi, iar piciorusele le taiem marunt, la fel ceapa si ardeiul, curatate si spalate inante.


Punem la fiert o craticioara de apa si cand clocoteste scufundam frunzele de spanac (le curatam de pe codite), spalate inainte in mai multe ape reci. Le lasam sa dea in cateva clocote, apoi le scurgem si le trecem rapid sub un jet de apa rece. Le lasam in strecuratoare sa se scurga bine.


Palariile ciupecutelor se stropesc cu un pic de ulei de masline si un praf de sare, se asaza pe hartie pentru copt, in tava si le dam 20-25 de minute la cuptor. Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unui servetel absorbant ,,sugem" tot sucul din interiorul palariutelor.


Se incinge un strop de ulei si calim ceapa, ardeiul si piciorusele taiate marunt; cand se inmoaie un pic, adaugam orezul, lasam sa traga toata zeama din tigaie, apoi un pic de apa, sare, condimentele si legumele deshidratate fara sare, lasam sa scada tot, acoperind tigaia cu un capac si dam focul la mic. Cand scade zeama, adaugam si spanacul scurs mai punem un pic de apa si lasam acoperit, sa fiarba pana se umfla orezul; daca mai este nevoie mai adaugam cate un pic de apa. Cand orezul este fiert, se da tigaia de pe foc, presaram deasupra mararul tocat fin si acoperim tigaia cateva minute. Cu acest amestec umplem palariile ciupercutelor, in mijlocul umpluturii adaugam cate un ou de prepelita si cate o bucatica de branza dulce.


Dam la cuptor cca 15 minute pana se leaga oul. Se pot servi ca aperitive calde, gustari dar si ca garnituri. Sunt absolut delicioase. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu spanac si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

25.05.2019, 20:21

Ce idee super! Bravo!

RODIMUR 1

27.05.2019, 00:13

Foarte bune!

anuta 1

27.05.2019, 20:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu spanac (Crespelle di spinaci) in sos de iaurt cu menta