Ciuperci umplute, in sos dulce-picant

de Merisor in Mancaruri cu carne, 8 Oct 2013 | 26642 vizualizari

 

Au iesit asa de bune ca s-au mancat imediat ce le-am scos din cuptor!

 

INGREDIENTE

  • 7 ciuperci mari
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina
  • 500 gr carne tocata
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 200 ml apa
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute, in sos dulce-picant:

Ciupercile mele au fost mari, asa ca la o portie am pus doua ciuperci (eu am mancat una).

Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, rupem coditele, le spalam si le lasam la scurs.

Curatam si spalam legumele si le tocam solzisori.

Punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si putina sare.

Tocam si coditele ciupercilor si le adaugam peste legume. Picuram din cand in cand apa si amestecam sa nu se lipeasca.

Cand incep sa se patrunda legumele, adaugam carnea tocata, condimente si amestecam continuu pana se formeaza suc de la carne, apoi lasam sa fiarba la foc incet 10 minute.

Punem amestecul de legume si carne intr-o sita si il lasam asa la scurs pana aproape se raceste, apoi tocam putin patrunjel si il amestecam in compozitie.

Umplem ciupercile si le asezam intr-un vas termorezistent.

Compozitia care ramane o amestecam cu zeama scursa  si o punem peste ciuperci.

Dam vasul la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Curatam usturoiul, il presam si il amestecam cu pasta de rosii si 2 linguri de apa.

Adaugam zaharul si piper si turnam totul peste ciuperci.

Dam din nou vasul la cuptor pentru 10 minute.

Diluam faina in 100 ml apa si o amestecam usor in sosul de la ciuperci. Mai lasam 10 minute la cuptor apoi stingem focul si presaram patrunjel verde tocat.

 

TIPS-URI

1

Zaharul este optional, pentru cine doreste sosul mai dulce.

2

Faina se poate inlocui cu un cartof dat pe razatoare si adaugat cu 15 minute inainte de stingerea cuptorului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute, in sos dulce-picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Pushaa 1

07.03.2014, 22:58

bune rau!

mihaelar63 1

07.03.2014, 23:26

Sa le mananci cu ochii asa bine arata

Bya Ralu 1

12.01.2016, 02:51

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi, curcan si ciuperci