Ciuspais de dovlecei

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2015 | 720 vizualizari

 

Ciuspaisul sau Tuspais este o mancare de dovelecei cu multa smantana si marar.Este foarte cunoscuta in Banat,Crisana,fiind preluata din bucataria maghiara si sarba.Este o mancare veche,dar care se face repede.Pe vremuri,era solutia ideala pe cand se intorceau oamenii de la muncile campului.Se servea ca garnitura alaturi de clisa sau sunca prajita.Dar merge de minune alaturi de friptura,chiftelute,carnati prajiti.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei mai mari,
  • 1 ceapa,
  • 2 ling faina,
  • 300gr smantana,
  • sare,
  • piper,
  • 1legatura marar verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuspais de dovlecei:

 Dovleceii se curata de coaja si de seminte,daca e cazul.Se dau pe razatoarea mare,se sareaza si se lasa catava minute sa stea,pentru a lasa zeama.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa.Se adauga dovleceii scursi bine si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie bine.Se adauga faina,se amesteca bine sa se uniformizeze,apoi se incorporeaza smantana.Se potriveste de sare si piper.Se lasa sa mai dea cateva clocote,se adauga din abundenta marar verde tocat marunt si se opreste focul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuspais de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Gicuta69

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:49

Bun!

Raluca57

Raluca57 1

18.08.2015, 07:33

Am incercat această bunătate! Delicios!!! Și cald, ca garnitură, și rece pe pâine prăjită. Foarte bun!!!!!

Retete cu Margareta Cismasiu

Retete cu Margareta Cismasiu 1

23.08.2015, 22:55

Ma bucur ca ti-a placut,Raluca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53