Ciuspais de dovlecei

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2015 | 2846 vizualizari

 

Ciuspaisul sau Tuspais este o mancare de dovelecei cu multa smantana si marar.Este foarte cunoscuta in Banat,Crisana,fiind preluata din bucataria maghiara si sarba.Este o mancare veche,dar care se face repede.Pe vremuri,era solutia ideala pe cand se intorceau oamenii de la muncile campului.Se servea ca garnitura alaturi de clisa sau sunca prajita.Dar merge de minune alaturi de friptura,chiftelute,carnati prajiti.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei mai mari,
  • 1 ceapa,
  • 2 ling faina,
  • 300gr smantana,
  • sare,
  • piper,
  • 1legatura marar verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuspais de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja si de seminte,daca e cazul.Se dau pe razatoarea mare,se sareaza si se lasa catava minute sa stea,pentru a lasa zeama.


Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa.Se adauga dovleceii scursi bine si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie bine.Se adauga faina,se amesteca bine sa se uniformizeze,apoi se incorporeaza smantana.Se potriveste de sare si piper.Se lasa sa mai dea cateva clocote,se adauga din abundenta marar verde tocat marunt si se opreste focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuspais de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:49

Bun!

Raluca57 1

18.08.2015, 07:33

Am incercat această bunătate! Delicios!!! Și cald, ca garnitură, și rece pe pâine prăjită. Foarte bun!!!!!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

23.08.2015, 22:55

Ma bucur ca ti-a placut,Raluca!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de afine si mure

de katty 6

ieri la 18:01

Tarta cu branza, porumb, ton si spanac

de katty 6

ieri la 17:52

Tocanita de ardei kapia copt

de katty 6

ieri la 17:45

Salata de vinete la gratar cu rosii si usturoi

de katty 6

ieri la 17:40

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane la cuptor