Ciuspais de dovlecei

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2015 | 916 vizualizari

 

Ciuspaisul sau Tuspais este o mancare de dovelecei cu multa smantana si marar.Este foarte cunoscuta in Banat,Crisana,fiind preluata din bucataria maghiara si sarba.Este o mancare veche,dar care se face repede.Pe vremuri,era solutia ideala pe cand se intorceau oamenii de la muncile campului.Se servea ca garnitura alaturi de clisa sau sunca prajita.Dar merge de minune alaturi de friptura,chiftelute,carnati prajiti.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei mai mari,
  • 1 ceapa,
  • 2 ling faina,
  • 300gr smantana,
  • sare,
  • piper,
  • 1legatura marar verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuspais de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja si de seminte,daca e cazul.Se dau pe razatoarea mare,se sareaza si se lasa catava minute sa stea,pentru a lasa zeama.


Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa.Se adauga dovleceii scursi bine si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie bine.Se adauga faina,se amesteca bine sa se uniformizeze,apoi se incorporeaza smantana.Se potriveste de sare si piper.Se lasa sa mai dea cateva clocote,se adauga din abundenta marar verde tocat marunt si se opreste focul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuspais de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:49

Bun!

Raluca57 1

18.08.2015, 07:33

Am incercat această bunătate! Delicios!!! Și cald, ca garnitură, și rece pe pâine prăjită. Foarte bun!!!!!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

23.08.2015, 22:55

Ma bucur ca ti-a placut,Raluca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu vinete la cuptor