Aperitive cu telemea de vacă

de ionix in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2010 | 6506 vizualizari

 

ideea mi-a venit gandindu-ma la Dia si mama ei... azi Dia papa placinta cu branza si marar la mama ei :D

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 3-4 linguri cu unt moale
  • sare
  • apa calduta 
  • 2/3 dintr-un cub de drojdie (din cel de 25g)
  • pentru umplutura de branza:
  • circa 150-200 g telemea de vaca
  • 1/2 baton branza topita
  • marar
  • piper
  • un ou batut pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu telemea de vacă:

Preparare aluat:

Incepem prin a face maiaua. 3-4 linguri cu apa caluta se pun peste drojdia cu zahar. Se presara putina faina si se lasa la dospit.

Faina o punem intr-un vas iar in mijloc punem untul si sarea. Framantam untul cu faina si turnam, putin cate putin, maiaua. Puneti suficienta apa cat sa iasa un aluat normal, nelipicios si usor de manevrat. Vasul se acopera cu un prosop si se da la un loc cald la dospit, timp de 45-60 de minute.

Intre timp pregatim umplutura de branza:

Telemeaua o dam pe razatoare si o amestecam cu branza topita si marar. Punem sare, doar daca mai este nevoie, si piper.

asamblare:

Cand aluatul a crescut, intindem o foaie pe o planseta curata pe care am presarat faina. Decupam cerculete, in mijlocul fiecarui cerculet punem cate putina branza, ungem marginile cu putin ou si impaturim.  Apasam cu o fucrulita marginile si asezam intr-o tava, in care am pus hartie de copt. Ungem fiecare forma cu oul batut. Dam tava la foc mediu pana cand incep a se rumeni pe margini, cam 20 de minute in cuptorul preincalzit.

Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu telemea de vacă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ionix 1

07.11.2010, 09:40

Sylvia, multumesc frumos...

vanilla 1

09.11.2010, 16:22

SUPER!

ionix 1

09.11.2010, 18:46

@Vanilla... mersic ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bruschete