Aperitive cu telemea de vacă

de ionix in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2010 | 4759 vizualizari

 

ideea mi-a venit gandindu-ma la Dia si mama ei... azi Dia papa placinta cu branza si marar la mama ei :D

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 3-4 linguri cu unt moale
  • sare
  • apa calduta 
  • 2/3 dintr-un cub de drojdie (din cel de 25g)
  • pentru umplutura de branza:
  • circa 150-200 g telemea de vaca
  • 1/2 baton branza topita
  • marar
  • piper
  • un ou batut pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu telemea de vacă:

Preparare aluat:


Incepem prin a face maiaua. 3-4 linguri cu apa caluta se pun peste drojdia cu zahar. Se presara putina faina si se lasa la dospit.


Faina o punem intr-un vas iar in mijloc punem untul si sarea. Framantam untul cu faina si turnam, putin cate putin, maiaua. Puneti suficienta apa cat sa iasa un aluat normal, nelipicios si usor de manevrat. Vasul se acopera cu un prosop si se da la un loc cald la dospit, timp de 45-60 de minute.


Intre timp pregatim umplutura de branza:


Telemeaua o dam pe razatoare si o amestecam cu branza topita si marar. Punem sare, doar daca mai este nevoie, si piper.


asamblare:


Cand aluatul a crescut, intindem o foaie pe o planseta curata pe care am presarat faina. Decupam cerculete, in mijlocul fiecarui cerculet punem cate putina branza, ungem marginile cu putin ou si impaturim. Apasam cu o fucrulita marginile si asezam intr-o tava, in care am pus hartie de copt. Ungem fiecare forma cu oul batut. Dam tava la foc mediu pana cand incep a se rumeni pe margini, cam 20 de minute in cuptorul preincalzit.


Se servesc atat calde cat si reci.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu telemea de vacă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ionix 1

07.11.2010, 09:40

Sylvia, multumesc frumos...

vanilla 1

09.11.2010, 16:22

SUPER!

ionix 1

09.11.2010, 18:46

@Vanilla... mersic ...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

Prajitura belea....de buna

pe 14.06 la 17:32

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui