Clafoutis cu cirese

de Ligia Bxl in Dulciuri, 16 Iun 2014 | 6593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar brun
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 gr de cirese
  • 75 gr amidon
  • 75 gr pudra de migdale
  • 100 ml lapte
  • 300 gr frisca lichida
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Ciresele se spala si se curata de codite si de samburi,(le-am taiat pe jumatate)apoi se presara putin zahar si se lasa deoparte.


Intr-un castron se amesteca bine ouale impreuna cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat pana se incorporeaza bine.Se adauga pudra de migdale care a fost putin rumenita in cuptor,apoi se adauga amidonul,laptele si frisca lichida.(trebuie sa fie o compozitie lichida ca de clatite)


Intr-o tava unsa cu unt se pun ciresele(ptr un clafoutis mai inalt se poate folosi o tava mai mica sau se poate dubla compozitia)(fara sucul care sa scurs din ele) si peste ele se toarna compozitia obtinuta.


Se da tava la cuptorul incins la 200°c,30-40 min pana cand se rumeneste frumos.


Se lasa la racit apoi se poate portiona.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ligia Bxl 1

17.06.2014, 19:58

Lia draga ca de obicei esti tu draguta tare

tarasmariana 1

23.06.2014, 07:17

Arata super !

Ligia Bxl 1

05.07.2014, 17:08

Mariana merci frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din cereale cu fructe