Clafoutis cu rosii cherry

de camelia75 in Aperitive / Garnituri, 22 Iun 2013 | 1877 vizualizari

 

Clafoutis cu rosii cherry – o reteta rapida si foarte usoara.Este o buna alternativa pentru piticii mofturosi la legume.Culoarea,savoarea si gustul o sa-i cucereasca cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 18-20 bucati rosii cherry
  • 5 linguri codite tinere de ceapa verde(sau chives)
  • 100 g branza
  • 6 oua mari
  • 45 g faina (2 linguri rase)
  • 3 linguri smantana simpla
  • 200 ml lapte semidegresat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu rosii cherry:

1.Incalziti cuptorul la foc mediu.

2.Spalati rosiile cherry,apoi uscati-le bine si asezati-le intr-o tava sau vas de yena uns cu ulei.

3.Presarati peste rosii, ceapa verde taiata si bucati de branza.(Eu am pus si putin ardei gras taiat pentru ca ne place,insa reteta originala nu are.)

4.Intr-un bol bateti ouale,adaugati faina si amestecati bine pana se incorporeaza(eu m-am ajutat de mixer),apoi puneti smantana si laptele si amestecati bine pana obtineti o compozitie uniforma,subtire.

5.Condimentati dupa gust cu sare si piper,dupa care turnati compozitia peste rosiile din tava.

6.Dati la cuptorul preincalzit la 190 gr timp de 45 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Clafoutis cu rosii cherry-0
Clafoutis cu rosii cherry-1
Clafoutis cu rosii cherry-2
Clafoutis cu rosii cherry-3
Clafoutis cu rosii cherry-4
Clafoutis cu rosii cherry-5

COMENTARII (13)

diaconta

diaconta 1

22.06.2013, 22:59

imi place

camelia75

camelia75 1

23.06.2013, 10:23

Multumesc din suflet!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:18

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!