Clafoutis cu visine

de Maria68 in Dulciuri, 17 Iun 2012 | 2538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g visine
  • 90g faina
  • 100g zahar pudra
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 60 ml smantana
  • 50g unt topit
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu visine:

Pregatim vasul de copt, pe care il  ungem cu putin unt si tapetam cu un pic de faina. Dupa care asezam visinele (fara samburi). 
Faina si ouale se mixeaza, adaugand treptat cele doua tipuri de zahar. Se amesteca putin, dupa care adaugam treptat laptele, smantana si untul topit. Se amesteca bine pana se obtine un aluat ca pentru clatite.
Acest aluat il turnam peste visinele din vas. 
Se da vasul la cuptor pentru cca. 50 de minute, sau in functie de cuptorul fiecaruia.
De preferinta se serveste calduta, dar se poate lasa si la racit, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Clafoutis cu visine-0
Clafoutis cu visine-1
Clafoutis cu visine-2
Clafoutis cu visine-3
Clafoutis cu visine-4

COMENTARII (20)

aziz

aziz 1

17.06.2012, 16:10

Maria68

Maria68 1

17.06.2012, 16:58

Multumesc

Poliana

Poliana 1

17.06.2012, 23:28

Place mult!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!