Clafoutis cu visine

de Maria68 in Dulciuri, 17 Iun 2012 | 5638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g visine
  • 90g faina
  • 100g zahar pudra
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 60 ml smantana
  • 50g unt topit
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu visine:

Pregatim vasul de copt, pe care il  ungem cu putin unt si tapetam cu un pic de faina. Dupa care asezam visinele (fara samburi). 
Faina si ouale se mixeaza, adaugand treptat cele doua tipuri de zahar. Se amesteca putin, dupa care adaugam treptat laptele, smantana si untul topit. Se amesteca bine pana se obtine un aluat ca pentru clatite.
Acest aluat il turnam peste visinele din vas. 
Se da vasul la cuptor pentru cca. 50 de minute, sau in functie de cuptorul fiecaruia.
De preferinta se serveste calduta, dar se poate lasa si la racit, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu lamaie si fructe de padure