Islere

de mena29 in Dulciuri, 22 Ian 2014 | 3609 vizualizari

 

Sunt printre preferatele fiicei mele.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru biscuiti:
  • 270 g faina
  • 140 g unt
  • 1-2 linguri smantana
  • 70 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 ou 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet
  • 1/4 lingurita sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • 200 g unt gras 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao 1 lingura rom sau o lingurita esenta de rom
  • Ingrediente glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Framantam un aluat din toate ingredientele pentru biscuiti si il dam la rece pentru 1-2 ore. Scoatem aluatul de la rece si pe un blat de lemn infainat,intindem o foaie de aproximativ 30 mm grosime. Cu un pahar sau cu ce forma vrem noi,taiem biscuitii, ii punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Coacem biscuitii in cuptorul incins la 190 grade C pana devin aurii.Lasam biscuitii sa se raceasca. Eu i-am facut cu aproximativ o saptamana inainte de sarbatori si i-am pastrat in cutii pana cand le-am facut crema si glazura.

Pentru crema avem nevoie ca untul sa fie la temperatura camerei.Mixam untul spumos,adaugam zaharul pudra,cacaua si romul. Cu un pos sau cu o lingurita punem crema pe jumatate din biscuiti dupa care acoperim cu ceilalti biscuiti.

Ciocolata pentru glazura o rupem,adaugam frisca lichida si topim pe baie de abur. Glazuram islerele.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Islere-0
Islere-1
Islere-2
Islere-3
Islere-4
Islere-5
Islere-6
Islere-7
Islere-8
Islere-9
Islere-10
Islere-11
Islere-12

COMENTARII (44)

mena29

mena29 1

23.01.2014, 11:55

Multumesc frumos,dragelor!

diaconta

diaconta 1

25.01.2014, 00:08

tare mult imi plac

alilianaa

alilianaa 1

25.01.2014, 08:35

frumoase mai sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!