Islere

de mena29 in Dulciuri, 22 Ian 2014 | 4125 vizualizari

 

Sunt printre preferatele fiicei mele.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru biscuiti:
  • 270 g faina
  • 140 g unt
  • 1-2 linguri smantana
  • 70 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 ou 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet
  • 1/4 lingurita sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • 200 g unt gras 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao 1 lingura rom sau o lingurita esenta de rom
  • Ingrediente glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Framantam un aluat din toate ingredientele pentru biscuiti si il dam la rece pentru 1-2 ore. Scoatem aluatul de la rece si pe un blat de lemn infainat,intindem o foaie de aproximativ 30 mm grosime. Cu un pahar sau cu ce forma vrem noi,taiem biscuitii, ii punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Coacem biscuitii in cuptorul incins la 190 grade C pana devin aurii.Lasam biscuitii sa se raceasca. Eu i-am facut cu aproximativ o saptamana inainte de sarbatori si i-am pastrat in cutii pana cand le-am facut crema si glazura.


Pentru crema avem nevoie ca untul sa fie la temperatura camerei.Mixam untul spumos,adaugam zaharul pudra,cacaua si romul. Cu un pos sau cu o lingurita punem crema pe jumatate din biscuiti dupa care acoperim cu ceilalti biscuiti.


Ciocolata pentru glazura o rupem,adaugam frisca lichida si topim pe baie de abur. Glazuram islerele.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

mena29 1

23.01.2014, 11:55

Multumesc frumos,dragelor!

diaconta 1

25.01.2014, 00:08

tare mult imi plac

alilianaa 1

25.01.2014, 08:35

frumoase mai sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri si braduti de craciun