Clatite aperitiv

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2013 | 6837 vizualizari

 

Cu spanac, sau sfecla, umplute cu branza sau branza si somon afumat, servite cu masline, rosii si ceapa verde...nu pot fi altfel decat delicioase...dau in scris :))))...sau, poate ma credeti pe cuvant de bucataras ? :D

 

INGREDIENTE

Clatite cu spanac:

  • 200 gr faina
  • un bol spanac
  • 250 gr iaurt grecesc( 10% am pus eu)
  • 50 ml ulei ( vegetal)
  • 2 oua
  • sare( cam trei prafuri)
  • 3 catei mari de usturoi

Clatitele cu sfecla:

  • 200 gr faina
  • 1 sfecla potrivit de mare
  • 250 gr iaurt grecesc( 10% am pus eu)
  • 50 ml ulei ( vegetal)
  • 2 oua
  • sare( cam trei prafuri)
  • 3 catei mari de usturoi
  • Ulei pentru prajit

Umplutura:

  • 350 gr telemea de vaca( eu am pus Hochland)
  • in jur de 6 linguri iaurt
  • marar
  • somon afumat( daca doriti)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv:

Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti.


Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul.


Se adauga ouale, faina, uleiul si apa minerala, desigur praful de sare si se mixeaza compozitiile pe rand.


Clatitele se coc in mod obisnuit in tigaia foarte bine incinsa si unsa cu putin ulei uniform. Se intorc cand sunt gata si apoi se lasa putin la racit.


Pentru umplutura de branza se va amesteca bine cu o furculita telemeaua cu iaurtul si mararul.


Ficare clatita se va umple dupa dorinta cu crema de branza si daca va place cu bucatele de somon afumat.


Sper sa va placa :)

 

TIPS-URI

1

Aveti grija ca tigaia sa fie bine incinsa cand turnati compozitia

2

O alta varianta de umplutura ar fi cea de ciuperci sau cea de pui cu ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

RuxyRux 1

13.11.2013, 09:04

Multumesc draga mea...au fost o nebunie

Valclaudia 1

12.02.2014, 06:49

Doamne, cat de bine arata! Astea chiar trebuie incercate!

Panacris 1

02.09.2014, 17:44

Cum de le-am ratat???

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza, brocoli si bacon