Clatite aperitiv

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2013 | 9728 vizualizari

 

Cu spanac, sau sfecla, umplute cu branza sau branza si somon afumat, servite cu masline, rosii si ceapa verde...nu pot fi altfel decat delicioase...dau in scris :))))...sau, poate ma credeti pe cuvant de bucataras ? :D

 

INGREDIENTE

Clatite cu spanac:

  • 200 gr faina
  • un bol spanac
  • 250 gr iaurt grecesc( 10% am pus eu)
  • 50 ml ulei ( vegetal)
  • 2 oua
  • sare( cam trei prafuri)
  • 3 catei mari de usturoi

Clatitele cu sfecla:

  • 200 gr faina
  • 1 sfecla potrivit de mare
  • 250 gr iaurt grecesc( 10% am pus eu)
  • 50 ml ulei ( vegetal)
  • 2 oua
  • sare( cam trei prafuri)
  • 3 catei mari de usturoi
  • Ulei pentru prajit

Umplutura:

  • 350 gr telemea de vaca( eu am pus Hochland)
  • in jur de 6 linguri iaurt
  • marar
  • somon afumat( daca doriti)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv:

Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti.

Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul.

Se adauga ouale, faina, uleiul si apa minerala, desigur praful de sare si se mixeaza compozitiile pe rand.

Clatitele se coc in mod obisnuit in tigaia foarte bine incinsa si unsa cu putin ulei   uniform. Se intorc cand sunt gata si apoi se lasa putin la racit. 

Pentru umplutura de branza se va amesteca bine cu o furculita telemeaua cu iaurtul si mararul.

Ficare clatita se va umple dupa dorinta cu crema de branza si daca va place cu bucatele de somon afumat.

Sper sa va placa :)

TIPS-URI

1

Aveti grija ca tigaia sa fie bine incinsa cand turnati compozitia

2

O alta varianta de umplutura ar fi cea de ciuperci sau cea de pui cu ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

RuxyRux 1

13.11.2013, 09:04

Multumesc draga mea...au fost o nebunie

Valclaudia 1

12.02.2014, 06:49

Doamne, cat de bine arata! Astea chiar trebuie incercate!

Panacris 1

02.09.2014, 17:44

Cum de le-am ratat???

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu branza si dovlecel