Clatite aperitiv cu dovlecel si branza

de merisor in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2015 | 3773 vizualizari

 

Am folosit aceasta combinatie la placinte, la omleta si m-am gandit de ce sa nu o incerc si la clatite.
Si bine am facut pentru ca am preparat un mic dejun copios si de mare efect, asupra celor care l-au savurat.
Eeeee si cine credeti ca a avut 1/2 din aportul prepararii acestor clatite?
Va spun eu, noul meu asistent in bucatarie Panini Maker Breville.
Imi este drag de nu mai pot, acest aparat si dupa cum am mai spus, vreau sa-l exploatez la maxim.
In doi timpi si trei miscari incropim cu ajutorul lui, gustari, mic dejunuri, deserturi si mai vedem pe parcurs de ce o mai fi in stare.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua micute de tara
  • 150 g branza sarata(telemea veche)
  • 150 g dovlecel ras
  • 50 ml ulei de masline
  • 150 ml iaurt de baut
  • 200 g faina
  • un praf piper
  • un praf boia de ardei dulce
  • 2-3 crengute marar
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv cu dovlecel si branza:

Dupa cum am mai spus si la alte retete, imi place sa folosesc combinatia de bicarbonat si praf de copt, am constatat ca preparatele au o textura placuta si pufoasa si usor umeda.

Nu trebuie sa exageram, folosim cate putin din fiecare, in functie de cantitatea de aluat.

Deci, curatam dovlecelul de coaja si il dam pe razatoare.

Branza o sfaramam cu furculita, sau daca este tare o putem da tot pe razatoare.

Amestecam, intr-un bol, ouale, pana devin omogene, apoi adaugam uleiul, dovlecelul, branza, iaurtul si imediat praful de copt si bicarbonatul, apoi condimentele si treptat, faina, iar la final, mararul rupt mai mare.

Vom obtine o consistenta mai groasa de aluat, dar nu exagerat de groasa.

Trebuie sa fie o compozitie bine legata si mai necursiva, ca atunci cand o punem in cuva aparatului sa nu se intinda.

Lasam compozitia sa se odihneasca 10 minute, amestecand-o din cand in cand, pentru a se dizolva bine praful de copt si bicarbonatul.

Conectam aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, asteptam sa declanseze ledul de avertizare si cu un polonic sau o lingura punem din compozite doua gramajoare distantate.

Inchidem capacul si asteptam din nou declansarea ledului de avertizare, apoi cu o paleta de lemn sau silicon, ridicam clatitele si le transferam pe platou.

In nici 30 de minute am avut micul dejun pregatit pentru patru persoane.

Va recomand cu drag si reteta de clatite, dar si aparatul Panini Maker Breville, care face minuni in bucatarie.

 

 

TIPS-URI

1

Daca se doresc pufoase clatitele, se pot prepara si fara a inchide capacul aparatului, intorcandu-se cu o spatula de pe o parte pe cealalta

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Catalina L 1

18.08.2015, 20:44

BRAVOOOOOOOOOO

Sidy 1

19.08.2015, 08:56

FELICITARI Merisorule ! La cate clatite cu care ne-ai rasfatat in plin, chiar ca ai meritat ! BRAVO tie !

merisor 1

19.08.2015, 09:23

Multumesc, Sidy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!