Clatite aperitiv cu somon si crema de branza

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2016 | 3668 vizualizari

 

O idee simpla, de efect, pentru un aperitiv rapid, usor de servit si foarte gustos.
 

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 2 oua
  • 200 gr iaurt de casa
  • 1 praf sare roz
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2 cani faina
  • pentru umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 200 gr smantana grasa
  • 1 praf sare
  • 1 praf nucsoara
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 gr somon afumat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv cu somon si crema de branza:

Intr-un castron, batem usor ouale cu sare. Adaugam iaurt, lapte si bicarbonat de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si omogenizam.

Faina o adaugam in doua transe, amestecand bine cu telul. Compozitia trebuie sa fie un pic densa. In functie de tipul fainii, este posibil sa va intre mai multa sau mai putina. Dam compozitia la frigider si pregatim crema de branza.

Intr-un castron, punem branza cu o lingura de smantana, apoi sarea. Cu ajutorul unui blender mixam branza pana devine fina. Adaugam nucsoara si restul de smantana si omogenizam. Potrivim gustul cu sare.

Spalam ardeiul gras si il taiem cubulete. Jumatate din cubulete le adaugam peste crema de branza. amestecam un pic si o dam la rece.

Scoatem compozitia de clatite din frigider, si ne pregatim sa coacem clatitele. Cu ajutorul unui polonic, turnam in cantitate mica, vreo 3-4 discuri de aluat, apoi inchidem capacul si asteptam aproximativ 20 de sec sa se coaca.

In functie de cat de rumenite le dorim, lasam aparatul sa isi faca treaba. Dupa ce s-au copt, le scoatem pe o farfurie sau un gratar si le lasam sa se raceasca de tot. Procedam la fel cu toata compozitia.

Dupa ce s-au racit, le asezam pe o farfurie, ornam cu poche-ul cu un pic de crema de branza, asezam o fasie de peste si decoram cu mici cuburi de ardei rosu. Le dam la rece pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv cu somon si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

alilianaa 1

19.02.2016, 20:16

mirela0911 1

20.02.2016, 20:35

cristeena20 1

21.03.2016, 20:15

Ce-mi place!!! super ideea!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Icre de crap