Clatite banatene

de madi_marin in Prajituri, 24 Noi 2010 | 6680 vizualizari

 

Sursa de inspiratie......Laura Laurentiu....cu foarte mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 14 clatite mici
  • 200 g crema fina de branza
  • 50 g stafide
  • 4 oua
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece.

Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie.

Se ung clatitele cu  branza , apoi se pun intr+u vas termorezistent uns cu margarina. Se face un amestec dintr+un ou intreg si 3 galbenusuri batute cu frisca lichida care se toarna peste clatite. Se da vasul la cuptor pentru 20 minute, la foc potrivit.

Intre timp se bat albusurile spuma tare cu restul de 50 g zahar si spuma se pune peste clatite. Se da din nou vasul la cuptor pana se coloreaza bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (27)

Teo 1

25.11.2010, 21:39

Madi, ai ajuns prin Banat?frumoase clatite ai adus de acolo !

Dana Cristea - pusikmea 1

29.11.2010, 16:13

vaiiii. ce bune sunt!!!!!!mori mancand, vorba lui gabi

Bya Ralu 1

03.12.2012, 14:54

ce faine sunt

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza dulce