Clatite banatene

de madi_marin in Prajituri, 24 Noi 2010 | 4670 vizualizari

 

Sursa de inspiratie......Laura Laurentiu....cu foarte mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 14 clatite mici
  • 200 g crema fina de branza
  • 50 g stafide
  • 4 oua
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece.


Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie.


Se ung clatitele cu branza , apoi se pun intr+u vas termorezistent uns cu margarina. Se face un amestec dintr+un ou intreg si 3 galbenusuri batute cu frisca lichida care se toarna peste clatite. Se da vasul la cuptor pentru 20 minute, la foc potrivit.


Intre timp se bat albusurile spuma tare cu restul de 50 g zahar si spuma se pune peste clatite. Se da din nou vasul la cuptor pana se coloreaza bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Teo 1

25.11.2010, 21:39

Madi, ai ajuns prin Banat?frumoase clatite ai adus de acolo !

Dana Cristea - pusikmea 1

29.11.2010, 16:13

vaiiii. ce bune sunt!!!!!!mori mancand, vorba lui gabi

Bya Ralu 1

03.12.2012, 14:54

ce faine sunt

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea dalmatiana