Clatite banatene

de madi_marin in Prajituri, 24 Noi 2010 | 3548 vizualizari

 

Sursa de inspiratie......Laura Laurentiu....cu foarte mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 14 clatite mici
  • 200 g crema fina de branza
  • 50 g stafide
  • 4 oua
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece.


Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie.


Se ung clatitele cu branza , apoi se pun intr+u vas termorezistent uns cu margarina. Se face un amestec dintr+un ou intreg si 3 galbenusuri batute cu frisca lichida care se toarna peste clatite. Se da vasul la cuptor pentru 20 minute, la foc potrivit.


Intre timp se bat albusurile spuma tare cu restul de 50 g zahar si spuma se pune peste clatite. Se da din nou vasul la cuptor pana se coloreaza bezeaua.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Teo 1

25.11.2010, 21:39

Madi, ai ajuns prin Banat?frumoase clatite ai adus de acolo !

Dana Cristea - pusikmea 1

29.11.2010, 16:13

vaiiii. ce bune sunt!!!!!!mori mancand, vorba lui gabi

Bya Ralu 1

03.12.2012, 14:54

ce faine sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza