Chec cu crema de nuci

de susu in Prajituri, 25 Feb 2011 | 2270 vizualizari

 

Delicos, un gust dulce amarui datorita pudrei de cacao

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 mana de nuci
  • Un praf de sare
  • Esente
  • Coaja de portocale si lamaie
  • Un strop de zeama de lamaie  
  • Pentru crema:  
  • 1 mana de nuci
  • 2 linguri pline de cacao  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu crema de nuci:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine, adaugi galbenusurile pe rand, esentele si faina in ploaie amestecand usor de jos in sus. Ultimul se adauga uleiul. Nucile trebuiesc date putin la cuptor dar aveti grija sa nu se arda, iar apoi indepartati coaja de deasupra Se tapeteaza o forma de chec si se pune din aluat pastrand un sfert din el. Deasupra punem o mana de nuci tocate si restul le oprim pentru crema. Aluatul oprit se amesteca cu cacaoa cernuta si nucile (o parte tocate marunt si o parte rasnite praf). V rezulta o crema mai groasa care se pune deasupra aluatului, se trece cu furculita prin el si se da la cuptor pentru 40-50 de minute potrivind cuptorul la foc mic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

La Ancuta 1

26.02.2011, 00:31

zaharia_mihaela2005 1

26.02.2011, 00:51

delicios

adry88 1

12.06.2011, 13:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate