Chec cu crema de nuci

de susu in Prajituri, 25 Feb 2011 | 2029 vizualizari

 

Delicos, un gust dulce amarui datorita pudrei de cacao

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 mana de nuci
  • Un praf de sare
  • Esente
  • Coaja de portocale si lamaie
  • Un strop de zeama de lamaie  
  • Pentru crema:  
  • 1 mana de nuci
  • 2 linguri pline de cacao  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu crema de nuci:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine, adaugi galbenusurile pe rand, esentele si faina in ploaie amestecand usor de jos in sus. Ultimul se adauga uleiul. Nucile trebuiesc date putin la cuptor dar aveti grija sa nu se arda, iar apoi indepartati coaja de deasupra Se tapeteaza o forma de chec si se pune din aluat pastrand un sfert din el. Deasupra punem o mana de nuci tocate si restul le oprim pentru crema. Aluatul oprit se amesteca cu cacaoa cernuta si nucile (o parte tocate marunt si o parte rasnite praf). V rezulta o crema mai groasa care se pune deasupra aluatului, se trece cu furculita prin el si se da la cuptor pentru 40-50 de minute potrivind cuptorul la foc mic.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu crema de nuci-0
Chec cu crema de nuci-1
Chec cu crema de nuci-2
Chec cu crema de nuci-3
Chec cu crema de nuci-4
Chec cu crema de nuci-5
Chec cu crema de nuci-6
Chec cu crema de nuci-7
Chec cu crema de nuci-8
Chec cu crema de nuci-9
Chec cu crema de nuci-10
Chec cu crema de nuci-11

COMENTARII (17)

La Ancuta

La Ancuta 1

26.02.2011, 00:31

zaharia_mihaela2005

zaharia_mihaela2005 1

26.02.2011, 00:51

delicios

adry88

adry88 1

12.06.2011, 13:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!