Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 10 Noi 2016 | 4998 vizualizari

 

Am pornit cu gandul sa fac o prajitura simpla cu mere, insa am ajuns la aceasta prajitura putin mai "pompoasa", cum ar zice unii din familia mea. Hai sa mai pun si din aia, dar hai ca mai am si niste piscoturi si tot asa pana am ajuns la acest rezultat, un rezultat delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pentru merele caramelizate:
  • 600 gr mere
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita unt

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie

In plus:

  • 1 pachet mic de piscoturi
  • zeama de compot de caise
  • 1 lingura cacao
  • miez de nuca
  • fructe pentru decor (astea le puneti in functie de preferinte)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone:

Merele caramelizate:

Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite.

Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul.

Punem cratita pe foc, amestecam bine pana zaharul este topit, apoi le lasam 5 minute la foc mic sa fiarba.

Cand sunt gata, tragem cratita de pe foc, lasam merele sa se raceasca.


Blatul:

Galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi si cu uleiul.

Adaugam laptele, apoi praful de copt, vanilia si faina.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete.


Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm.

Turnam merele, le nivelam, apoi punem compozitia de blat si o nivelam.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam pentru 20-25 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.


Prajitura rece, o rasturnam pe un platou, sa fie cu merele in sus.

Crema:

Mixam mascarponele cu zaharul pudra, vanilia si coaja rasa de lamaie.

Separat, mixam frisca lichida rece, dar nu de tot.

O incorporam peste mascarpone si mai mixam putin.


In jurul prajiturii de pe platou punem un inel detasabil.

Punem cam jumatate din crema, o nivelam.

Trecem piscoturile prin zeama de compot, le asezam in tava, apoi punem restul de crema si o nivelam.

Dam prajitura la frigider 2-3 ore.

Dupa acest timp, o scoatem din frigider, indepartam inelul detasabil.

O pudram cu cacao, apoi o decoram cu bucati de mere, miez de nuca, struguri, frunze de menta si ce va mai place.

Portionam si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

14.11.2016, 19:57

Melinda, Daniela, va multumesc

mihaelar63 1

21.08.2017, 03:25

Suna bine

Rocsi 1

21.08.2017, 19:40

Mihaela, e super delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

Supa crema de fasole

de oanapl 7

pe 13.06 la 18:21

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

Supa crema de fasole

de oanapl 7

pe 13.06 la 18:21

RETETA RECOMANDATA
Chec rapid cu mere