Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Aug 2014 | 6282 vizualizari

 

Este prima data cand le incerc, au iesit foarte bune, insa bezeaua nu mi-a iesit tocmai grozav. Si asta cred datorita cuptorului care are ani multi si grei in spate. Una peste alta, mi s-ar fi parut mult mai gustoase in combinatie cu un sos de zahar ars si frisca :)

 

INGREDIENTE

Pentru foile de clatite ne sunt necesare:

  • 2 oua
  • 600 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu zahar sau dupa gust
  • apa minerala carbogazoasa cat cuprinde

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 300 gr branza proaspata de vaci
  • 2 linguri mari cu smantana
  • zahar tos/vanilat dupa gust

Pentru "crema" de galbenusuri ne sunt necesare:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr smantana
  • un plic cu zahar vanilat
  • optional: 1-2 linguri cu zahar tos

Pentru bezea ne sunt necesare:

  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar tos

Suplimentar ne sunt necesare:

  • 50 ml ulei pentru a coace foile de clatite
  • 50 gr unt pentru a unge vasul in care vom coace clatitele
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana":

Incepem prin a pregati foile de clatite : se amesteca ingredientele date pentru aluat, acesta din urma trebuind sa aibe consistenta celui pentru chec, insa usor mai subtire.  Se coc apoi la foc potrivit, avand grija sa ungem tigaia cu putin ulei ori de cate ori este necesar. 

 Pregatim apoi umplutura, amestecand ingredientele date, pana la omogenizarea completa. Cu aceasta vom umple ulterior foile de clatite, pe care le vom impacheta sau le vom rula, dupa preferinte. Le asezam intr-un vas termorezistent uns cu untul pastrat la temperatura camerei.

 Mixam apoi galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste complet. Aduagam smantana si omogenizam. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste clatite.

 Pentru bezea mixam albusurile cu zaharul, atat cat spuma formata sa fie suficient de inchegata (sa nu curga, iar zaharul sa fie topit complet).

Adaugam bezeaua peste clatite si punem vasul la cuptor atat cat este necesar.

Se portioneaza doar dupa racirea completa, treptata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Apa minerala din compozitia foilor de clatite se poate inlocui cu lapte.

2

Recomand folosirea pastailor de vanilie. Aroma este deosebita si mult mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

26.08.2014, 18:21

Mmm ce minunatie!

Dya Daniela Andrei 1

26.08.2014, 18:42

MotanLaOale 1

28.08.2014, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!