Clatite boieresti

de Corinuta in Dulciuri, 30 Iul 2010 | 7393 vizualizari

 

Dupa reteta de clatite banatene.....la care am ''visat'' de cand le-am vazut la Gabytza, asa ca musai era sa le execut!:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr.Clatite:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 300 ml apa minerala
  • 100 g faina
  • ulei ptr prajit
  • Ptr umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Ptr.crema si bezea:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g smantana grasime 30% sau mascarpone
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt cat o nuca ptr uns forma
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite boieresti:

Se bat bine ouale cu zaharul, sa adauga treptat apa minerala, apoi faina cernuta si praful de sare. Se prajesc clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei cate 40-50 de secunde pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca.


Intre timp se pregateste umplutura:se amesteca bine branza cu oul, zaharul si zaharul vanilat. Cand s-au racit, se umplu clatitele pe rand cu amestecul de branza si se ruleaza.


Se unge un vas termorezistent cu unt, se aseaza clatitele una langa alta si se ung cu putin unt deasupra.


Se mixeaza 3 galbenusuri cu 80 g zahar si zaharul vanilat, se adauga smantana si se toarna peste clatite.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga restul de 120 g zahar si se bate pana se dizolva. Se acopera clatitele cu bezeaua si se dau la cuptor la foc mic aprox 20 de minute pana se caramelizeaza bezeaua.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite boieresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Corinuta 1

10.09.2013, 13:10

Bya Ralu 1

10.09.2013, 17:57

vai....vreau si eu

Corinuta 1

10.09.2013, 18:05

amu sa tot vrei, ca demult n-am mai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza de vaci la cuptor