Clatite brasovene

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2010 | 8764 vizualizari

 

Ce pot sa spun decat........foarte bune, te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. clatite:
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 500 ml lapte
  • Ptr. umplutura:
  • 1 kg ciuperci(sau carne de pui,sau ficatei, sau muschiulet de porc)
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei(untura)
  • 1 legatura marar
  • cimbru uscat
  • tarhon cateva frunze
  • sare, piper, boia
  • Ptr. crusta:
  • 3 oua
  • 200 g pesmet
  • 4-5 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Se bat bine ouale cu un praf de sare, se adauga faina si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da aluatul la frigider ptr aprox. o ora.


Ciupercile (sau carnea) se spala si se curata (daca este cazul) si se toaca marunt. Se curata si se toaca ceapa. Se pune uleiul la incins si se prajesc ceapa si ciupercile impreuna. Se amesteca faina cu laptele si cu ouale, se toarna peste ciuperci si se condimenteaza cu sare, piper, boia si cimbru. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba cateva minute, pana se leaga umplutura. Se toaca mararul si tarhonul si se amesteca cu umplutura.


Se prajesc clatitele mai grosute intr-o tigaie mare. Ies cam 12-13 clatite din aceasta cantitate.Se umplu clatitele calde cu umplutura de mai sus, se ruleaza si se infunda capetele.


Se bat ouale cu un praf de sare, se incinge uleiul in tigaie, apoi se trec clatitele prin ou si prin pesmet si se prajesc pe toate partile pana se coloreaza pesmetul si se face crusta.


Se potrivesc bine cu un sos de rosii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Corinuta 1

20.10.2010, 22:41

Multumescte pup, nu te-am vazut demult

Corinuta 1

21.10.2010, 18:28

Ms de furci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Boccelute cu pastrama de curcan si ciuperci