Clatite brasovene

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2010 | 7787 vizualizari

 

Ce pot sa spun decat........foarte bune, te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. clatite:
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 500 ml lapte
  • Ptr. umplutura:
  • 1 kg ciuperci(sau carne de pui,sau ficatei, sau muschiulet de porc)
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei(untura)
  • 1 legatura marar
  • cimbru uscat
  • tarhon cateva frunze
  • sare, piper, boia
  • Ptr. crusta:
  • 3 oua
  • 200 g pesmet
  • 4-5 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Se bat bine ouale cu un praf de sare, se adauga faina si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da aluatul la frigider ptr aprox. o ora. 

Ciupercile (sau carnea) se spala si se curata (daca este cazul) si se toaca marunt. Se curata si se toaca ceapa. Se pune uleiul la incins si se prajesc ceapa si ciupercile impreuna. Se amesteca faina cu laptele si cu ouale, se toarna peste ciuperci si se condimenteaza cu sare, piper, boia si cimbru. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba cateva minute, pana se leaga umplutura. Se toaca mararul si tarhonul si se amesteca cu umplutura.

Se prajesc clatitele mai grosute intr-o tigaie mare. Ies cam 12-13 clatite din aceasta cantitate.Se umplu clatitele calde cu umplutura de mai sus, se ruleaza si se infunda capetele.

Se bat ouale cu un praf de sare, se incinge uleiul in tigaie, apoi se trec clatitele prin ou si prin pesmet si se prajesc pe toate partile pana se coloreaza pesmetul si se face crusta.

Se potrivesc bine cu un sos de rosii.

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite brasovene-0
Clatite brasovene-1
Clatite brasovene-2
Clatite brasovene-3
Clatite brasovene-4
Clatite brasovene-5
Clatite brasovene-6
Clatite brasovene-7
Clatite brasovene-8
Clatite brasovene-9

COMENTARII (38)

Corinuta

Corinuta 1

20.10.2010, 22:41

Multumescte pup, nu te-am vazut demult

Corinuta

Corinuta 1

21.10.2010, 18:28

Ms de furci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!