Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar

de Bya Ralu in Dulciuri, 28 Mai 2015 | 3905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina
  • lapte cat cuprinde
  • 1 ou+1 albus
  • 5 plicuri de green sugar
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie
  • esenta de rom

Pentru umplutura:

  • 1 cutie branza de vaci delaco
  • afine (congelate)
  • 2 plicuri de green sugar

Pentru sosul de afine:

  • 2 linguri de afine cu zeama
  • 1 plic de green sugar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar:

Faina se pune intr-un bol inalt, in mijloc se pune oul si albusul si zaharul.

Se amesteca cu un tel, se adauga laptele pana se subtiaza compozitia, adaugam si esentele si un strop de ulei.

Punem o tigaie la incins, o ungem cu putin ulei,adaugam cate un polonic din compozitia de clatite si lasam sa se prajeasca pe ambele parti.

Afinele se lasa sa se dezghete.

Cand am terminat cu clatitele le dam deoparte si pregatim branza de vaci,cu zaharul si 3 linguri de afine si se amesteca bine.

Restul de afine ramase se pun intr-un ibric,impreuna cu zeama lasata,1 plic de green sugar ,pana se ingroasa putin.

Umplem clatitele cu compozitia de branza, iar deasupra punem siropul de afine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine