Clatite cu branza si bezea

de anca_rm in Prajituri, 2 Apr 2014 | 3386 vizualizari

 

Clatitele au mereu succes, chiar daca mie nu prea imi place sa le fac . De data asta le-am facut umplute cu branza si date la cuptor acoperite cu bezea , si au disparut de parca nici nu ar fi fost vreodata

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • -250 gr faina
  • -2 oua
  • -250 ml bere blonda
  • -250 ml lapte
  • -30 gr zahar
  • -2 linguri ulei
  • -zahar vanilat
  • Pt umplutura :
  • -400 gr branza de vaci
  • -3 galbenusuri
  • -5 linguri zahar pudra
  • Optional : stafide
  • Pt bezea:
  • -3 albusuri
  • -4 linguri zahar
  • Extra : putin unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza si bezea:

Clatitele

Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu.

O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti( esente , coaja de portocale rasa etc .) si amestecam bine .
Le coacem pe rand in tigaia unsa cu ulei si incalzita bine .

Pornim cuptorul la 180 grade ca sa se incalzeasca pana pregatim noi restul.

Umplutura :

Branza de vaci o facem pasta si o ametsecam cu zaharul si galbenusurile.

Omogenizam bine si fiecare clatita o umplem cu aceasta compozitia , o rulam si o asezam intr-o tava antiaderenta unsa bine cu unt.

Procedam la fel cu toate pana cand umplem tava ( eu am pus pe un singur rand , dar se pot si suprapune clatitele )

Bezea

Cand sunt gata si tava este plina batem foarte bine albusurile cu zaharul ( trebuie sa fie o spuma tare ) . Turnam peste clatitele aranjate , nivelam si dam la cuptor pana cand se rumeneste ( cam 15 minute) .

Pentru un aspect mai frumos se poate pune bezeaua cu un pos .

In acest timp se vor gati si galbenusurile din branza .

Se servesc calde . 

TIPS-URI

1

clatitele se pot prepara cum va plac , eu le fac cu bere

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce in foi de clatite