Clatite cu branza si bezea

de anca_rm in Prajituri, 2 Apr 2014 | 1502 vizualizari

 

Clatitele au mereu succes, chiar daca mie nu prea imi place sa le fac . De data asta le-am facut umplute cu branza si date la cuptor acoperite cu bezea , si au disparut de parca nici nu ar fi fost vreodata

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • -250 gr faina
  • -2 oua
  • -250 ml bere blonda
  • -250 ml lapte
  • -30 gr zahar
  • -2 linguri ulei
  • -zahar vanilat
  • Pt umplutura :
  • -400 gr branza de vaci
  • -3 galbenusuri
  • -5 linguri zahar pudra
  • Optional : stafide
  • Pt bezea:
  • -3 albusuri
  • -4 linguri zahar
  • Extra : putin unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza si bezea:

Clatitele


Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu.


O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti( esente , coaja de portocale rasa etc .) si amestecam bine .

Le coacem pe rand in tigaia unsa cu ulei si incalzita bine .


Pornim cuptorul la 180 grade ca sa se incalzeasca pana pregatim noi restul.


Umplutura :


Branza de vaci o facem pasta si o ametsecam cu zaharul si galbenusurile.


Omogenizam bine si fiecare clatita o umplem cu aceasta compozitia , o rulam si o asezam intr-o tava antiaderenta unsa bine cu unt.


Procedam la fel cu toate pana cand umplem tava ( eu am pus pe un singur rand , dar se pot si suprapune clatitele )


Bezea


Cand sunt gata si tava este plina batem foarte bine albusurile cu zaharul ( trebuie sa fie o spuma tare ) . Turnam peste clatitele aranjate , nivelam si dam la cuptor pana cand se rumeneste ( cam 15 minute) .


Pentru un aspect mai frumos se poate pune bezeaua cu un pos .


In acest timp se vor gati si galbenusurile din branza .


Se servesc calde .

 

TIPS-URI

1

clatitele se pot prepara cum va plac , eu le fac cu bere

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Florentina_Cristina 1

02.04.2014, 19:16

supeerr

- TABITA - 1

02.04.2014, 22:26

anca_rm 1

04.04.2014, 13:34

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza si smantana la cuptor