Crema de zahar ars

de Lorra in Prajituri, 2 Apr 2012 | 5585 vizualizari

 

Am tot auzit de Crema de zahar ars, cum ca ar fi un desert formidabil. Nu i-am putut rezista si l-am pus in practica :)))

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar (pentru caramel)
  • 7 linguri zahar pentru crema
  • 1 litru lapte (3,5 %)
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o cratita mai inalta (c.c.a. 3 l.) care merge bagata la cuptor, se pun lingurile de zahar pentru caramel. Se pune pe foc si se mesteca continuu pana se formeaza caramelul pe care il vom intinde uniform pe peretii si fundul cratitei, prin miscari circulare, si se lasa la racit pana ce acesta crapa.

Intre timp se prepara compozitia, se bat ouale bine cu zaharul, se adauga laptele si esenta de vanilie.


Apoi se rastoarna compozitia in cratita cu caramel.Se aseaza cratita intr-o tava in care se pune apa cat sa acopere jumatatea cratitei, si se da la cuptorul preincalzit.


Este gata in aproximativ 45 - 50 min. cand crema prinde o culoare caramizie deasupra (se rumeneste) si se incheaga.


Se lasa la racit cateva ore la frigider, apoi se scurge usor caramelul din cratita, se desprind usor marginile cremei cu ajutorul unui cutit, se rastoarna crema intr-un platou (print-o miscare rapida de rasturnare, cu ajutorul platoului deasupra cratitei). La final se toarna caramelul peste crema si se portioneaza dupa preferinta.


Mi-a iesit putin ciufulita pe margini din cauza dezlipirii acesteia...putin in graba :)


Pofta buna !!!


Sursa de inspiratie : Dulciuri fel de fel pupici Miha !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Lorra 1

03.04.2012, 23:17

mihaelar63 1

30.05.2012, 17:17

Este crema mea preferata

Lorra 1

30.05.2012, 17:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Creme Brulee (Crema de zahar ars)