Clatite cu branza si stafide

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 1 Aug 2010 | 3139 vizualizari

 

avand in vedere ca am facut clatite banatene si trebuia sa le las la rece, am facut cateva sa ne facem pofta pana se raceau cele banatene

 

INGREDIENTE

  • pt clatite:
  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • ulei
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • pt umplutura:
  • branza proaspata de vaci
  • un ou
  • 2 linguri de zahar
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza si stafide:

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.


Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si 2 linguri de ulei .


Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam laptele, pana ajungem la consistenta dorita .


Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul pentru clatite) , cu ajutorul unui polonic turnam compozitia si rasucim tigaia pana se intinde pe toata suprafata.


Le coacem pe ambele parti pana devin aurii.


Pregatim crema de branza astfel:


Amestecam branza cu oul, zaharul pana se topeste zaharul, apoi la sfarsit punem si stafidele.


Umplem clatitele cu aceasta crema delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

lia maria 1

02.08.2010, 13:06

vin si eu la o clatita

Dana Cristea - pusikmea 1

02.08.2010, 13:15

laly, cu mare drag te servesc, madi ms frumos, nadina, am recuperat, ca trebuie )corina si mie imi plac, julie, gata, am intrat in bucataria mea, ca oricum tot in bucatarie am stat si in concediu, asa ca halala concediu)lia, te astept

Cris2711 1

05.01.2011, 14:33

ce bune si mega bine prezentate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza