Clatite cu cacao , piersici si merisoare

de Panacris in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 3665 vizualizari

 

O mare provocare! De foarte mult timp, aluatul de clătite îl prepar doar cu apă minerală. Trebuie să recunosc că laptele de soia este un bun înlocuitor!

 

INGREDIENTE

  • Băutură soia Joya Natur 500 ml,
  • Apă minerală 200 ml,
  • Făină albă de grâu 300 g,
  • Cacao 50 g,
  • Sare iodată,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml,
Umplutura de caise:
  • Piersici din compot cca. 400g
  • Unt de cacao 2 linguri,
  • Scorţişoară ¼ linguriţă,
  • Zeamă de lămâie 1 linguriţă,
  • Dulceață de merişoare 100g,
  • Zahăr pudră vanilinat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu cacao , piersici si merisoare:

Se amestecă energic băutura de soia, apa minerală, făina, pudra de cacao şi puţină sare. Dacă aluatul este prea gros se mai adaugă băutură de soia. Se unge tigaia antiaderentă (în cazul meu Tefal!), apoi se prăjesc clătitele una câte una, până se termină aluatul.Între timp se scurg piersicile din compot se taie mărunt, se prăjesc în unt de cacao, apoi se asezonează cu scorțisoară și zeamă de lămâie.


Clătitele se umplu cu sos de piersici și dulceață de merișoare. La servire se presară zahăr pudră vanilinat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao , piersici si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mena29 1

23.03.2013, 00:32

Cris2711 1

23.03.2013, 01:45

arata demential

adry88 1

23.03.2013, 14:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
''Friptura'' de soia