Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine

de anca_rm in Prajituri, 15 Feb 2016 | 3258 vizualizari

 

Clatite pregatite cu dragoste 

 

INGREDIENTE

  • Pt clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 200 ml bere blonda
  • 50 gr zahar
  • extract de vanilie sau rom
  • un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 250 gr ricotta
  • 100 ml frisca
  • 50 gr zahar pudra
  • o lingurita extract natural vanilie
  • visine congelate sau din borcan scurse bine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine:

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .

Le batem bine .

Adaugam extractul de vanilie/rom ,jumate din lapte , jumate din faina si cacao .

Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea .

Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumate de ora .

Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumate de polonic din aluat ,le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti .

Umplutura:

Ricotta o batem impreuna cu frisca, extractul de vanilie si cu zaharul pana cand se omogenizeaza si se intareste frisca .

Luam clatitele una cate una si le ungem cu ricotta , asezam si cateva visine (eu am pus pe o clatita cate 5 visine)

Rulam clatitele si servim calde .

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

cristeena20 1

15.02.2016, 12:11

bune!!

Rocsi 1

16.02.2016, 10:38

Ooo, ce nebunie!

mirela0911 1

16.02.2016, 18:25

Cel putin doua as servi!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!