Clătite cu carne şi ciuperci

de madi_marin in Porc, 3 Feb 2013 | 3434 vizualizari

 

Îmi plac mult clătitele în general. Dar cele cu carne sunt preferatele mele.Cu crusta delicioasă de caşcaval şi servite cu smântână….sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

Pentru 5 clătite mari:

  • 1 ou
  • făină
  • 700 ml apă rece

Umplutura:

  • 1/2 piept de pui
  • 350 g muşchi de porc proaspăt
  • 1 ceapă
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 6 ciuperci champignon
  • sare
  • piper
  • ulei

Crusta:

  • 2 ouă
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 50 g caşcaval ras fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu carne şi ciuperci:

Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt.


Se face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o consistenţă ca a unei smântâni mai subţiri, din care se coc 5 clătite mari sau mai multe mai mici( în funcţie şi de dimensiunea tăvii în care se vor gratina).


Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi ciupercile tocate, se pune pasta de tomate desfăcută în puţină apă, se presară cu sare şi piper după gust şi se lasă pe foc câteva minute amestecând continuu.


Se pregăteşte un vas termorezistent care se unge cu ulei, apoi se aşează unele lângă altele clătitele umplute cu compoziţia de carne şi ciuperci. Ouăle se bat cu smântâna şi caşcavalul ras şi se toarnă deasupra. Se dă vasul la cuptor cam 20+25 de minute.


Clătitele se servesc calde cu smântână deasupra.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu carne şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Micutza Luana 1

23.03.2013, 16:38

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 06:50

grozave

mihaelar63 1

10.03.2017, 00:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume