Chiftele

de Tuxedo in Porc, 21 Iul 2013 | 3389 vizualizari

 

Cui nu-i plac chiftelele? Noua ne plac foarte mult, le facem destul de rar dar cand le facem, se duc vazand cu ochii! Mie mi-e cam urat de prajeala dar o data la cateva luni pot sa fac o exceptie :-) .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • o ceapa
  • 1 cartof
  • 2 oua
  • o legatura de marar verde
  • piper si sare
  • 5-6 catei de usturoi (optional)
  • cimbru uscat (cat luam intre degete)
  • boia dulce ( daca va plac mai colorate)
  • un castronel de faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele:

Punem carnea intr-un castron si o asezonam cu sare, piper, marar si cimbru.


Dam cartoful pe razatoarea mica, il stoarcem bine de apa si il punem si pe el in castron apoi batem cele 2 oua si le amestecam in carne.


Ceapa o tocam marunt si o inabusim in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa apoi o adaugam peste carne.


Omogenizam bine toate ingredientele apoi vom forma bile de carne pe care le dam prin faina (faina am pus-o intr-un castron) apoi le aplatizam intre palme.


Incingem bine uleiul si prajim chiftelele la foc mic pana se rumenesc frumos, dar nu foarte tare!


daca focul va fi tare, ele se vor rumeni foarte repede dar in interior raman crude, de ceea se prajesc la foc mic.


Se servesc calde dsau reci cu mustar sau cu orice garnitura va place!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand le scoatem din tigaie, le punem intai pe un prosop de hartie ca sa absoarba excesul de ulei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

laura_n 1

23.07.2013, 10:27

buuune sa incerci si la cuptor

La Ancuta 1

23.07.2013, 11:04

Si noua ne plac, dar nu-mi place sa le prajesc, asa ca mai nou le fac la cuptor

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 13:23

grozave

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de porc