Papricas de porc cu smantana si praz

de Bya Ralu in Porc, 18 Dec 2014 | 3655 vizualizari

 

O minunatie de mancarica

 

INGREDIENTE

  • carne de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 praz
  • 2 linguri smantana
  • 50 ml vin rosu
  • 1/2 lingura faina
  • ulei de masline
  • sare/piper/usturoi granulat/oregano/boia dulce
  • patrunjel proaspat

Pentru galuste:

  • 2 ou
  • faina cat cuprinde
  • un praf de bicarbonat
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu smantana si praz:

Carnea se taie fasii,se clateste sub jet de apa rece,se scurge bine de apa si se pun la calit in ulei de masline.


Dupa cateva minute se adauga si ceapa rosie tocata marunt.Se stinge cu vinul rosu si se lasa sa scada zeama pana se evapora alcoolul,dupa care adaugam 3 pahare de apa,lasam la foc mic sa fiarba.


Se amesteca ouale,se bat bine,se pune sare si piper si faina cat cuprinde(compozitia nu trebuie sa fie nici foarte groasa,dar nici foarte subtire,se adauga si un praf de bicarbonat).


Cu o lingura umezita in zeama se ia din aluat si se formeaza galustele.se adauga peste carne dupa ce aceasta a fiert 30-40 minute.


Se adauga si condimentele si prazul taiat rondele.


Se amesteca faina cu putina apa si se pune peste tocanita,amestecand frecvent.


Patrunjelul se toca marunt si se adauga cand mancarica este gata.


 

TIPS-URI

1

Bicarbonatul este optinal pentru galeste

2

Se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu smantana si praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Bya Ralu 1

19.12.2014, 16:06

ildi

roxana_simona 1

19.12.2014, 16:12

Bya Ralu 1

19.12.2014, 16:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papricas de cartofi cu carne de porc