Ceafa de porc la gratar

de lia maria in Porc, 19 Mar 2011 | 3226 vizualizari

 

Chiar daca inca timpul de afara nu ne permite sa pregatim un gratar in aer liber , il putem prepara si in casa. Rapid , gustos si usor de gatit. Cantitatile de carne si cartofi, se stabilesc functie de numarul de personae pentru care pregatim masa.

 

INGREDIENTE

 

  • Felii de ceafa fara os
  • Cartofi
  • Muratura/mujdei
  • Ulei
  • Condiment
  • Ulei de palmier( pt cartofi)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la gratar:

 

Punem tigaia la incins cu putin ulei, adaugam bucatile de carne si le prajim la foc mediu, pe ambele parti. Scoatem bucatile de carne intr-un bol, le condimentam si le acoperim cu folie sau un capac, pentru ca aromele sa se patrunda si carnea sa se fragezeasca.

Curatam si taiem cartofii bastonase, ii spalam si ii prajim in friteuza cand uleiul a atins temperatura setata. Cand sant prajiti ii lasam 1-2’ la scurs, apoi ii rasturnam intr-un bol si ii condimentam.

Servim impreuna cu feliile de carne si muratura la alegere, sau mujdei de usturoi.

Eu am servit la o portie, cate doua gratare, cativa cartofi si o jumatate de gogosar umplut cu struguri.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

ceafa de porc

2

condimente

RETETA IN IMAGINI

Ceafa de porc la gratar-0
Ceafa de porc la gratar-1
Ceafa de porc la gratar-2
Ceafa de porc la gratar-3
Ceafa de porc la gratar-4
Ceafa de porc la gratar-5

COMENTARII (14)

aziz

aziz 1

20.03.2011, 14:14

super bun

kamy

kamy 1

20.03.2011, 16:34

ioi ce as papaaaa

Adinacarla

Adinacarla 1

22.03.2011, 18:28

foarte bun...repede vin la masa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!