Clatite cu ciocolata si mascarpone

de Poliana in Dulciuri, 1 Oct 2013 | 7673 vizualizari

 

Atat mie cat si baietilor mei ne plac clatitele, fie ele dulci fie ele sarate...dar mai cu seama dulci. Si cand spun dulci e clar ca nu se poate sa lipseasca crema de branza, dulceata (pentru cel mic) si crema de ciocolata, multa ciocolata daca se poate - pentru cel mare :P Si pentru ca sa impac toate gusturile de cele mai multe ori fac multe clatite ca sa fie de ajuns pentru toate umpluturile. Asa s-a intamplat si de aceasta data cand am facut muuuuulte, muuulte - noroc ca am doua tigai in care la coc - si cu cele ramase dupa prima degustare am experimentat o umplutura buna de tot.

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • clatite (reteta aici)
  • crema de ciocolata (reteta aici)
  • 200 mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita rasa de coaja de lamaie

Sos

  • 50 gr ciocolata neagra
  • 80 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciocolata si mascarpone:

Practic azi nu o sa va scriu prea multe la reteta, pentru ca despre clatite v-am mai spus si reteta o puteti lua de aici, si e reteta mea preferata, sau puteti sa faceti ce reteta de clatite doriti. Daca faceti reteta mea trebuie sa va spun ca vor iesi muuuulte clatite, deci puteti face doar jumatate de portie.
Pentru crema, am folosit cam jumatate din cantitatea folosita la cea mai buna rulada de ciocolata a mea, si va garantez eu ca nu o sa dati gres cu aceasta bunatate de crema. Reteta de la crema de ciocolata o puteti lua de aici insa doar jumatate de cantitate, pentru ca iese destul de multa. Puteti sa o faceti chiar pe toata si ce ramane de la clatite sa o pastrati intr-un vas etans, la frigider, pentru a prepara si alte bunatati cu ea. Crema rezista in jur de o saptamana tinuta la rece.
Mascarpone il mixam cu cele doua linguri de zahar pudra pana cand devine cremos apoi adaugam lingurita de coaja de lamaie si omogenizam. 
Pentru sos e foarte simplu, topim la bain marie/microunde ciocolata impreuna cu frisca lichida apoi omogenizam si gata.
Acum ca avem toate componentele retetei preparate trebuie sa procedam in felul urmator. Pe fiecare clatita punem o lingura generoasa de crema de ciocolata si o intindem in strat uniform. Peste ciocolata intindem o lingura de crema mascarpone apoi rulam clatitele. Umplem cate clatite dorim...sau cat ajunge umplutura, nu am sa va dau un numar...oricum va spun sa nu va limitati doar la o portie pentru ca o sa va para rau...sunt prea bune!
Pentru o portie punem doua clatite pe o farfurie si le ornam cu sos de ciocolata. Ce poate fi mai delicios decat atat?
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu nuca si miere