Clatite cu ciuperci si smantana

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2014 | 7761 vizualizari

 

Reteta este din retetarul pentru bucatari.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 100 g ceapa
  • 50 g unt
  • 25 g marar verde
  • 100 g smantana
  • 50 ml vin alb
  • 10 g sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciuperci si smantana:

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se opareste, iar apa se arunca. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Intr-un bol se amesteca faina, laptele, uleiul si ouale. Din aceasta compozitie se fac 10 clatite.

Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a infierbant se inabusa ciupercile si ceapa. Se adauga  vin, marar si sare.  Se ia deoparte si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu smantana.

Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite si se ruleaza, intorcand capetele pe dinauntru, ca sa nu iasa umplutura. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor 5 minute.

Se servesc calde, cu smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

01.10.2014, 15:39

Ce bune sunt,o sa fac si eu

Rocsi 1

01.10.2014, 20:49

Mmmm, suna bine!

Dya Daniela Andrei 1

04.10.2014, 22:04

Fain!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi