Clatite cu ciuperci si sos bechamel

de lilik in Aperitive / Garnituri, 3 Aug 2011 | 14181 vizualizari

 

simplu,rapid si delicios...

 

INGREDIENTE

  • 4 clatite dupa reteta de voi folosita
  • 6-7 ciuperci champignon
  • 4-5 linguri de parmezan ras
  • 1 ceapa mica
  • putin vin alb
  • PT SOSUL BECHAMEL:
  • 40 gr unt
  • 2 linguri cu faina
  • 250-300 ml lapte
  • sare
  • piper alb
  • un praf de nucsoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciuperci si sos bechamel:

Curatam ciupercile si le taiem cubulete.

Curatam ceapa,o tocam marunt si o punem la calit cu putin ulei,iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se inmoaie,apoi stingem cu putin vin.Lasam sa se evapore vinul,punem putina sare si un pahar cu supa de legume,apoi lasam pe foc mic pana scade tot lichidul.

Intre timp pregatim sosul:

punem pe foc mic untul sa se topeasca,apoi adaugam faina cernuta si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase,apoi punem treptat laptele.Lasam pe foc mic,amestecand mereu pana se ingroasa sosul,apoi punem sare dupa gust,putin piper alb si un praf de nucsoara.Amestecam si dam deoparte.

Cand sunt gata ciupercile punem peste ele 4-5 linguri de sos(si mai mult daca va place) si amestecam.

Luam  cate o clatita si punem 2 linguri de ciuperci,intindem pe suprafata si presaram deasupra parmezan,apoi rulam si inchidem la capete.Procedam asa cu fiecare clatita in parte.

Luam o tava si o ungem cu unt,asezam clatitele umplute,punem deasupra sos bechamel si presaram parmezan,dupa care dam la cuptorul incins la 180° timp de 20 de minute sau pana se rumenesc putin.

Servim cald cu patrunjel verde presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua de gasca umplute