Salata boeuf

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2012 | 3698 vizualizari

 

De Paste am facut mai multe salate printre care salata de boeuf.
Este preferata mea, mai ales in perioadele reci ale anului si poate fi folosita ca aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii
  • 3 morcovi
  • 100 g sunca de pui
  • 200 g maioneza
  • 5-6 castaveti murati
  • 5 gogosari murati
  • sare dupa gust
  • masline, castravete si gogosar pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf:

Se spala bine cartofii si morcovii si se pun la fiert in coaja (separat). Avem grija sa nu se fiarba foarte tare ca sa se farame.

Folosim o furculita pentru a incerca daca s-au fiert. Se lasa la racit, apoi se curata si se taie cubulete (sau se dau prin sita speciala).

Sunca de pui se taie cubulete, la fel toata acritura (castravetii si gogosarii).

Se amesteca toate ingredientele, se pune maioneza si sare dupa gust.

Maioneza poate fi cumparata sau facuta in casa (eu am facut).

Se orneaza dupa pura inspiratie si se pune la rece.

Se serveste dupa cel putin 3 ore de tinut la frigider.

Eu am facut reteta dubla ca de obicei.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Salata  boeuf-0
Salata  boeuf-1
Salata  boeuf-2
Salata  boeuf-3
Salata  boeuf-4
Salata  boeuf-5
Salata  boeuf-6

COMENTARII (17)

Steffy

Steffy 1

07.05.2012, 22:52

Daca o sa citesti mai multe retete vei vedea ca se pune carne, de obicei fiarta. Eu am inlocuit-o cu sunca de pui.
Astept retetele tale weronik68...

nilgun

nilgun 1

20.04.2013, 19:19

si eu fac tot cu piept de pui...dar la origine salata de boeuf e facuta cu carne de vita fiarta si taiata cubulete

nilgun

nilgun 1

20.04.2013, 19:20

si nici eu nu pun
mazare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!