Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure

de Catalina L in Dulciuri, 12 Feb 2016 | 610 vizualizari

 

Clatite cu dragoste pregatite!
Luna februarie este luna clatitelor.....
Clătita este un preparat culinar obținut prin coacerea unei foi subțiri de aluat făcut din făină de grâu, ouă, lapte, apă și sare, de obicei de formă rotundă, umplută cu dulceață, marmeladă, gem, ciocolată, brânză dulce sau urdă, consumată ca și desert. Umplute cu brânză sărată, carne, legume, foile de clătită pot intra în componența unor gustări. Clătitele pot fi prezentate pe farfurie sau platou; rulate, pliate ori împachetate
Original, clătitele se serveau cu cidru (băutura fermentată pe bază de mere), ulterior a apărut cea mai spectaculoasă formă de prezentare a clătitelor "crepes Suzette" (clătite flambate în lichior și suc de portocale).
În Franța chiar există o sărbătoare la care se servesc clătite, în mod tradițional. Se numește "La Chandeleur" (2 februarie, "Ziua Binecuvântării Fecioarei Maria"). Această zi a devenit cunoscută ca "Ziua clătitelor", deoarece tradiția cere să se ofere clătite. Legenda zice că persoana care reușește în această zi să arunce o clătită în sus și să o prindă în tigaie cu dreapta, în timp ce ține o monedă de aur în stânga, va avea noroc de bogăție și prosperitate tot anul.
Și în Anglia există o sărbătoare a clătitelor: "Shrove Tuesday" sau "Pancake Tuesday".
(sursa Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 l de lapte (aproximativ)
  • 400 g făină
  • 75g maïzena
  • 4 ouă
  • esenta de vanilie
  • 30 g de unt
  • 1 vârf de cuțit de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure:

Punem faina si amidonul de porumb într-un castron mare și se amestecă.


Adăugați sarea, vanillia și se diluează treptat intai cu ouăle și apoi cu laptele.


Lasati sa se odihneasca aluatul în frigider pentru 2-3 ore.


Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic de lapte.


Se adauga untul topit si se amestecă totul bine.


Gatiti clatitele intr-o tigaie de teflon fierbinte (nu este nevoie de grăsime, este deja în aluat)


Cu un polonic se toarna aluatul si se intinde pe toata suprafața tigaii.


Gătiti clatita pe fiecare parte.


Se repetă până când terminam tot aluatul.


Bucurati-va de ele imediat !


Le puteti servi simple cu unt și zahăr, cu dulceata sau cu miere, cu caramel sărat sau cu sirop de arțar, cu înghețată, sau cu Nutella si frișcă etc.


Opțiunile sunt aproape nelimitate!


Va propun o variantă cu crema de brânză și cu fructe de padure:


pentru 4-5 clatite :Se amestecă 3 linguri de crema de brânză lichida cu 3 linguri de fructe de padure și cu 2 linguri de zahar.


Intindeti amestecul peste clătita si se impacheteaza.


Se presara cu zahar pudra si se serveste .....


Pofta Buna !!

 

TIPS-URI

1

mi-au iesit 25 clatite mari

2

nu este nevoie sa ungeti tigaia, este deja grasime în aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

13.02.2016, 06:47

Ce bune sunt!

Gherca Daniela 1

13.02.2016, 08:57

super!

Rocsi 1

13.02.2016, 21:18

Sunt delicioase in combinatia asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mar copt cu scortisoara