Clatite cu dulceata

de Oana in Dulciuri, 16 Apr 2014 | 5708 vizualizari

 

De curând am primit invitația pentru o nouă provocare de la Dr.Oetker în campania "De Paște, bucătarii iscusiți sunt răsplătiți!" și am răspuns și de data aceasta cu mare plăcere!

Amintirile mele din copilărie nu miros a alivenci sau a plăcinte poale-n brâu, ca ale lui Creangă, ci a clătite. A clătite pufoase, rumene și aburinde, din care se furișa spre nările mele parfumul de dulceață proaspăt făcută într-un ceaun din curtea bunicilor mei ...

Începuturile mele într-ale bucătăriei au fost clasice. Mai întâi, adulmecatul de la distanță. Apoi, pâș-pâș, intrarea în bucătărie și studierea curioasă a ustensilelor. A urmat linsul cremelor de pe toate lingurile și castroanele pe care le folosea mama când se pregătea să ne răsfețe cu dulciuri. Și transferul de pasiune, de la mamă la fiică, pentru bucătăreală :)

Nici acasă, nici în vacanțele de la țară nu era vreun week-end fără clătite. Așa că prima dată când din mânuțele mele a ieșit ceva comestibil a fost vorba despre clătite. "Materialul" pe care l-aș fi putut strica nu era nici mult, nici pretențios, așa că m-am jucat în voie. Da, am scăpat câteva pe jos, pe altele le-am îngrămădit de-a valma în tigaie, dar pe final mi-au ieșit vreo 2-3 bunicele. Prima mea victorie în bucătărie! M-am perfecționat pe parcurs, iar acum fac des clătite pufoase, rumene și aburinde care îmi aduc în bucătărie mirosul copilăriei.

Iată și rețeta simplă și foarte ușoară:

 

INGREDIENTE

  • 700 ml lapte sau apa minerala
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr.Oetker
  • o lingurita esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri cu ulei
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dulceata:

Se bat ouale cu zaharul vanilat si cu un praf de sare, cu ajutorul unui tel. Se incorporeaza uleiul si apoi cate putin din laptele sau apa minerala. Se adauga faina in ploaie, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase, pana aluatul devine cremos, ca o smantana. Se adauga la final esenta de vanilie.


Se unge tigaia de clatite cu ulei si se lasa bine la incins. Cu ajutorul unui polonic se toarna compozitie in tigaie si se intinde usor pe toata suprafata, inclinand tigaia. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte, se desprinde clatita cu o paleta si se intoarce pe partea cealalta. Daca va pricepeti, le puteti intoarce prin aruncare :)


Noi le-am mancat cu dulceata de caise, facuta in casa.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune in aluat si coaja rasa de lamaie, pentru o aroma mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

17.04.2014, 10:54

Clatite am facut si eu ieri, dar de post

Oana 1

17.04.2014, 13:41

Ma bucur ca v-au placut Mai am acum si reci si sunt tare bune, ma duc sa pap una!

MIUTA 1

19.04.2014, 00:08

Ce pofta mi-ai facut!!!Arata super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu dulceata