Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze

de merisor in Dulciuri, 26 Iul 2015 | 983 vizualizari

 

Pot sa va spun ca m-a uimit aparatul Panini Maker Breville nu m-as fi gandit ca la un aparat de sandwich-uri pot face si altceva decat banalele sandwich-uri.
Si am de gand sa-l exploatez la maxim si sa il testez cu diverse preparate, sandwich-uri, clatite, placinte, turte si diverse fripturi sau legume coapte, etc.
Am inceput cu reteta clasica de clatite, pe care le-am modelat fie rotunde, fie dreptunghiulare ca forma aparatului.
Mi-a placut rapiditatea cu care s-au copt si partea buna este ca nu a mai fost nevoie sa le intorc, deci am scapat de invartitul lor in aer, iar un plus este acela ca am scapat de caldura degajata de flacara aragazului.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata albe
  • dulceata de coacaze negre
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze:

Pentru aluat, spargem ouale in bolul mixerului, adaugam peste ele, sarea, zaharul si zaharul vanilat si le mixam pret de cateva minute bune, la treapta superioara, pana cand zaharul se va dilua, iar compozitia va fi una omogena si usor spumoasa.


Adaugam apoi uleiul, laptele,esenta si treptat faina, mixand in continuare, apoi vom dilua compozitia cu apa minerala.


Compozitia trebuie sa fie una cursiva, nici prea groasa, dar nici prea diluata.


Lasam aluatul astfel format sa se odihneasca 10-15 minute, timp in care bulele de aer din apa minerala se sparg, apoi conectam Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam sa ne spuna ledul de avertizare cand sa intindem prima clatita.


Cu un polonic, turnam aluatul de clatite in tava aparatului si il intindem rapid cu dosul polonicului, dand forma clatitelor rotunda sau dreptunghiulara.


La clatitele rotunde nu a fost nevoie decat de un polonic de aluat, iar la cele dreptunghiulare am pus doua polonice.


Acum depinde si cat este polonicul de mare, al meu este cam de 35-40 ml.


Asezam imediat capacul peste aluatul intins, presam usor si asteptam sa declanseze din nou, ledul de avertizare.


La primele clatite timpul este mai lungut, cam 2-3 minute, apoi se scurteaza treptat.


Clatitetele se mai pot lasa in aparat si dupa avertizarea ledului, in functie de cat le dorim de rumenite.


Pentru umplutura, topim ciocolatele in vase diferite, cu cate 100 ml frisca, apoi le dam la rece.


Dupa racire, le mixam si umplem clatitele cu ele, alternandu-le si adaugand printre ele cate o lingura de dulceata.


Deasupra ornam tot cu dulceata.


Dulceata este usor acrisoara si se combina foarte bine cu ciocolata alba, dulce si cea amaruie.


Placile aparatului Panini Maker Breville se curata usor cu un servetel absorbant sau o laveta textila, moale, de fapt ele raman curate, in urma prepararii clatitelor, pentru ca sunt antiaderente, insa trebuie sa le stergem dupa fiecare utilizare.


Inca odata va recomand cu mare drag, acest minunat ajutor in bucatarie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Andra_Constantinescu 1

29.07.2015, 20:52

Tare bune trebuie sa fi fost!

RuxyRux 1

11.08.2015, 13:40

Gata mi-am facut plinul la clatite pe toata luna ))) Superbe!

merisor 1

12.08.2015, 06:20

Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Clatite - reteta de baza