Clatite cu mac

de Sabina in Prajituri, 12 Iun 2009 | 70681 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru clatite :
  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 500 grame faina
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • esente
  • sare
Pentru crema de mac:
  • 3 oua
  • 750 ml lapte
  • 100 grame mac
  • 75 grame faina
  • 250 grame zahar pudra cu aroma de vanilie
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mac:

Facem compozitia pantru aluatul de clatite. Rand pe rand coace clatitele. Eu de obicei folosesc tigaia antiadevrenta pentru a nu mai adauga ulei.
Pentru crema amestecam cele trei oua cu faina, zaharul pudra si macul. Treptat adaugam laptele si punand vasul la foc potrivit. Trebuie sa fim atente si sa amestecam in continuu, deoarece pot aparea cocoloase. Firbem aproximativ 5 minute amestecand constant. Lasam sa se raceasca un pic si apoi putem sa umplem clatitele cu crema de mac.
Sunt absolut delicoase, eu am fost tare uimita de cat de bune pot fi cu aceasta umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Pushaa 1

24.01.2014, 21:32

foarte bune

Bya Ralu 1

24.01.2014, 21:43

super

Alexandra Burz 1

25.01.2014, 00:05

ce dragute sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti iepurasi, mielusei si floricele de Pasti