Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure)

de mihaelaradu in Prajituri, 27 Ian 2012 | 3447 vizualizari

 

O combinatie intre 2 retete de-ale lui Miha, cu o atingere personala in ceea ce priveste umplutura :D.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 cana apa calduta in care dizolvam 2 lingurite nes sau 1 cana cafea tare
  • 4 linguri ulei
  • 100 gr zahar
  • 400 gr faina
  • esenta de vanilie

Umplutura:   

  • dulceata de mure sau afine (ceva mai acrisor)
  • felii de ananas din compot
  • 200 ml frisca lichida batuta tare
  • nutela/ finetti
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure):

Eu am procedat asa cu aluatul:


1. Intr-un castron am pus faina peste care am turnat usor laptele caldut astfel incat faina s-a incorporat frumos fara cocoloase. Am adaugat cafeaua, zaharul, esenta de vanilie,galbenusurile si uleiul. Am amestecat bine si la sfarsit am incorporat albusurile batute spuma.


2. Am copt fiecare clatita pe ambele parti in tigaie de teflon pe care o ungeam cu putin ulei inainte de fiecare clatita.


3. Cand aluatul a inceput sa se ingroase am mai adaugat cate un pic de apa minerala.


4. Am umplut clatitele reci dupa cum urmeaza:




  • O parte le-am uns cu nutela in strat subtire (pe care am asezat-o din timp langa aragaz ca sa se "inmoaie", sa se lichefieze putin). Peste nutela am asezat 3-4 bucatele de ananas si 2-3 linguri din frisca rece. Am rulat usor clatitele si le-am asezat intr-un vas de yenna (pe care l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am introdus la frigider pt 1 ora)

  • Restul clatitelor le-am umplut cu 2-3 lingurite de dulceata de mure, 1-2 linguri de frisca si, la fel, ca pe celelalte le-am tinut putin la rece


O nebunie!


 

TIPS-URI

1

Polonicul cu care turnati compozitia in tigaie sa nu fie plin, intrucat aluatul e spumos si trebuie sa se intinda frumos, uniform ca sa nu se prajeasca prea tare sau sa nu se coaca unde stratul e mai gros.

2

Frisca trebuie tinuta la frigider.

3

Feliile de ananas se taie bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Angelina_Elena 1

27.01.2012, 12:11

o nebunie intr-o farfurie!arata incredibil

irena 1

21.03.2012, 18:35

Excelent !

Bya Ralu 1

18.03.2013, 21:54

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de ciocolata si frisca