Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure)

de mihaelaradu in Prajituri, 27 Ian 2012 | 5816 vizualizari

 

O combinatie intre 2 retete de-ale lui Miha, cu o atingere personala in ceea ce priveste umplutura :D.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 cana apa calduta in care dizolvam 2 lingurite nes sau 1 cana cafea tare
  • 4 linguri ulei
  • 100 gr zahar
  • 400 gr faina
  • esenta de vanilie

Umplutura:   

  • dulceata de mure sau afine (ceva mai acrisor)
  • felii de ananas din compot
  • 200 ml frisca lichida batuta tare
  • nutela/ finetti
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure):

Eu am procedat asa cu aluatul:

1. Intr-un castron am pus faina peste care am turnat usor laptele caldut astfel incat faina s-a incorporat frumos fara cocoloase. Am adaugat cafeaua, zaharul, esenta de vanilie,galbenusurile si uleiul. Am amestecat bine si la sfarsit am incorporat albusurile batute spuma.

2. Am copt fiecare clatita pe ambele parti in tigaie de teflon pe care o ungeam cu putin ulei inainte de fiecare clatita.

3. Cand aluatul a inceput sa se ingroase am mai adaugat cate un pic de apa minerala.

4. Am umplut clatitele reci dupa cum urmeaza:

 

  • O parte le-am uns cu nutela in strat subtire (pe care am asezat-o din timp langa aragaz ca sa se "inmoaie", sa se lichefieze putin). Peste nutela am asezat 3-4 bucatele de ananas si 2-3 linguri din frisca rece. Am rulat usor clatitele si le-am asezat intr-un vas de yenna (pe care l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am introdus la frigider pt 1 ora)
  • Restul clatitelor le-am umplut cu 2-3 lingurite de dulceata de mure, 1-2 linguri de frisca si, la fel, ca pe celelalte le-am tinut putin la rece

O nebunie!

 

TIPS-URI

1

Polonicul cu care turnati compozitia in tigaie sa nu fie plin, intrucat aluatul e spumos si trebuie sa se intinda frumos, uniform ca sa nu se prajeasca prea tare sau sa nu se coaca unde stratul e mai gros.

2

Frisca trebuie tinuta la frigider.

3

Feliile de ananas se taie bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine