Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure)

de mihaelaradu in Prajituri, 27 Ian 2012 | 3707 vizualizari

 

O combinatie intre 2 retete de-ale lui Miha, cu o atingere personala in ceea ce priveste umplutura :D.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 cana apa calduta in care dizolvam 2 lingurite nes sau 1 cana cafea tare
  • 4 linguri ulei
  • 100 gr zahar
  • 400 gr faina
  • esenta de vanilie

Umplutura:   

  • dulceata de mure sau afine (ceva mai acrisor)
  • felii de ananas din compot
  • 200 ml frisca lichida batuta tare
  • nutela/ finetti
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure):

Eu am procedat asa cu aluatul:


1. Intr-un castron am pus faina peste care am turnat usor laptele caldut astfel incat faina s-a incorporat frumos fara cocoloase. Am adaugat cafeaua, zaharul, esenta de vanilie,galbenusurile si uleiul. Am amestecat bine si la sfarsit am incorporat albusurile batute spuma.


2. Am copt fiecare clatita pe ambele parti in tigaie de teflon pe care o ungeam cu putin ulei inainte de fiecare clatita.


3. Cand aluatul a inceput sa se ingroase am mai adaugat cate un pic de apa minerala.


4. Am umplut clatitele reci dupa cum urmeaza:




  • O parte le-am uns cu nutela in strat subtire (pe care am asezat-o din timp langa aragaz ca sa se "inmoaie", sa se lichefieze putin). Peste nutela am asezat 3-4 bucatele de ananas si 2-3 linguri din frisca rece. Am rulat usor clatitele si le-am asezat intr-un vas de yenna (pe care l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am introdus la frigider pt 1 ora)

  • Restul clatitelor le-am umplut cu 2-3 lingurite de dulceata de mure, 1-2 linguri de frisca si, la fel, ca pe celelalte le-am tinut putin la rece


O nebunie!


 

TIPS-URI

1

Polonicul cu care turnati compozitia in tigaie sa nu fie plin, intrucat aluatul e spumos si trebuie sa se intinda frumos, uniform ca sa nu se prajeasca prea tare sau sa nu se coaca unde stratul e mai gros.

2

Frisca trebuie tinuta la frigider.

3

Feliile de ananas se taie bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Angelina_Elena 1

27.01.2012, 12:11

o nebunie intr-o farfurie!arata incredibil

irena 1

21.03.2012, 18:35

Excelent !

Bya Ralu 1

18.03.2013, 21:54

yammy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema