Clatite cu nuca

de La Ancuta in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 19220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 250 ml lapte
  • ~ 150 ml apa minerala
  • 2 oua
  • 220 g faina
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • 60 g nuca de cocos
  • Pentru servit:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cu lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu nuca:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele si vanilia iar apoi faina si mixam pana nu mai sunt cocoloase.


Adaugam apa minerala si amestecam pana obtinem un aluat de consistenta smantanii.


Ungem o tigaie cu putin ulei si turnam cu polonicul din aluatul de clatite. Coacem clatita pe ambele parti. Procedam la fel pana gatam tot aluatul.


Pregatim apoi umplutura:


Punem laptele cu mierea si zaharul la infierbantat. Luam de pe foc si adaugam nuca, nuca de cocos si aromele. Amestecam pana se omogenizeaza.


Ungem fiecare clatita cu o lingura de umplutura si rulam.


Pentru sosul de ciocolata topim ciocolata impreuna cu 2 linguri de lapte.


Pudram cu zahar si servim cu sos de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

18.02.2011, 18:45

Multumesc tanya

cristeena20 1

27.05.2014, 19:17

mmmm..ce bune!!!!

La Ancuta 1

28.05.2014, 08:02

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba si mure