Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara

de alinutza1983 in Dulciuri, 29 Sep 2011 | 7801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru clatite :
  • 500 ml lapte;
  • 180 gr faina alba;
  • 50 gr unt;
  • 2 oua;
  • 1 praf scortisoara
  • pentru umplutura :
  • 1 cutie de ricotta ( 250 gr);
  • 150 gr unt;
  • 100 gr stafide aurii;
  • 2oua;
  • 1 lingurita coaja lamaie rasa;
  • 5 linguri miere;
  • 1 kg mere;
  • scortisoara;
  • zahar brun
  • pentru sosul de scortisoara :
  • 2 linguri zahar pudra;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • 100 ml suc de mere
  • pentru decor :
  • zahar+apa ( pentru caramel din care facem diverse decoruri)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara:

1. Pregatim mai intai aluatul de clatite, astfel : topim untul, apoi amestecam bine faina,laptele si ouale si toata aceasta compozitie o lasam in frigider la odihna, cca 30 min. Dupa scurgerea timpului aferent incepem sa coacem clatitele intr-o tigaie neaderenta, unsa in prealabil cu putin unt.

2. Cel de-al doilea pas presupune sa pregatim umplutura clatitelor. Astfel, punem mai intai la inmuiat in apa calduta stafidele, iar in intervalul cat acestea se vor hidrata, vom cali merele .
Intr-o tigaie incapatoare topim 50 gr unt, apoi punem merele ( eu le-am decupat ca niste sfere micute, dar pot fi taiate cubulete) , zahar brun ( 2-3 linguri) si scortisoara.. Lasam merele pe foc si amestecam din cand in cand pana acestea se inmoaie.

3.Separat, intr-un bol, punem ricotta ,stafidele hidratate,100 gr unt topit, 2 oua, mierea si coaja ras de lamaie; amestecam toate aceste ingrediente si la final incorporam si merele calite.

4. Foile de clatite le vom umple cu umplutura de mar si ricotta ; pliem foile in 2 pe verticala, apoi iara in 2 pe orizontala si ne va rezulta un fel de pernuta de clatita; astfel impaturite, clatitele se pun intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si se dau la copt cca 20 min, la foc mediu.

5. Sosul de scortisoara se prepara amestecand sucul de mere usor incalzit cu zaharul pudra si scortisoara. Acest sos se toarna peste clatitele coapte.Servim clatitele caldute , decorandu-le dupa plac cu zahar pudra si decoruri din zahar caramelizat. Pofta buna!

TIPS-URI

1

ricotta se poate inlocui cu branza de vaci autohtona ( eu aveam insa o cutiuta care statea de prea mult timp in frigider! )

2

aluatul de clatite poate fi cel agreat de fiecare gospodina in parte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

gaby_duceag 1

01.10.2011, 08:03

Sarisem peste asta.
Grozava! Si cum arata si ce buna tre' sa fie!

carmenvlad 1

01.10.2011, 11:50

O combinatie extrem de delicioasa, clatite cu mere, branza si scortisoara. Iar sosul cred ca este o bunatate.

Lau 1

02.10.2011, 22:02

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu nuca